Har samlet inn én million kroner til Jemtland-sønnene

Det er samlet inn én million kroner til Jemtland-parets to sønner.

SAMLET INN PENGER: Terje Opheim er en av de som har tatt seg av Jemtland-parets sønner, nå er det samlet inn én million kroner til dem. Foto: Hans Arne Vedlog / DAGBLADET
SAMLET INN PENGER: Terje Opheim er en av de som har tatt seg av Jemtland-parets sønner, nå er det samlet inn én million kroner til dem. Foto: Hans Arne Vedlog / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Terje Opheim, broren til drepte Janne Jemtland, skrev i går kveld på Facebook at det er samlet inn en million kroner til sønnene. En giver har donert 200 000 kroner.

Det skriver Hamar Arbeiderblad.

- Det har kommet inn en million kroner til guttene. Tusen takk til alle som har bidratt, det betyr enormt mye for dem, skriver Opheim i et innlegg på Facebook.

Han vil også rette en takk til personen som bidro med den største summen.

- Han hadde fulgt med på saken og ønsket å bidra økonomisk. Etter en samtale tirsdag kom han fram til at han ville gi dem vanvittige 200 000 kroner. Jeg har nesten ikke ord for hvor takknemlig jeg er på vegne av mine nevøer, skriver Opheim på Facebook.

SISTE DAG: I dag er siste dag i rettssaken mot Svein Jemtland, som er tiltalt for drapet på kona Janne. Nå forteller Jannes bror, Terje Opheim, om hvordan de siste ukene har vært for ham. Reporter: Trym Mogen. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Får ikke treffe sønnene sine

Onsdag ble det kjent at Eidsivating lagmannsrett har konkludert motsatt av Hedmarken tingrett og avgjort at drapsdømte Svein Jemtland ikke får treffe sine to sønner.

Lagmannsretten har brukt tre uker på å behandle politiets anke etter kjennelsen i tingretten. Domstolen mener det er grunn til å frykte at Svein Jemtland vil krenke guttenes fred dersom han fritt får kontakte dem, skrev Hamar Arbeiderblad.

Det åpnes imidlertid for at faren hver måned kan ha telefonkontakt to ganger med hver av de to sønnene. Samtalene kan skje under forutsetning av at de ikke snakker om drapssaken, ifølge NTB.

Under bevisførselen i tingretten kom det fram at den 47 år gamle, tidligere fremmedlegionæren hadde forsøkt å påvirke hva eldstesønnen skulle fortelle i avhør, og at han flere ganger hadde hatt telefonisk kontakt med eldstesønnen på en måte som bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad fant uheldig.

- De fleste barn ønsker kontakt med foreldrene sine. Men det har vært slik i denne saken at barneverntjenesten, politiet, fosterhjem og andre rundt barna opplever at Svein Jemtland ikke har forvaltet kontakten på en måte som alltid har vært like god for barna. Derfor har man bedt om dette besøksforbudet, har Reiestad tidligere sagt til Dagbladet.

TESTER PISTOLEN: Før Janne Jemtland døde ble hun skutt i hodet med en pistol. Mannen hennes, Svein Jemtland, er tiltalt for drapet, men hevder pistolskuddet gikk av ved et uhell. Nå testes våpenet i retten. Reporter/video: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

Jemtland-saken

  • Janne Jemtland ble meldt savnet 29. desember 2017. Store letemannskaper lette etter henne i det som først var en savnet-sak.
  • Over to uker seinere ble ektemannen hennes, Svein Jemtland, pågrepet og siktet.
  • Liket av Janne ble funnet dumpet i Glomma 13. januar, åtte mil unna parets hjem.
  • Hun hadde et lastebilbatteri festet til kroppen og var skutt i hodet. Obduksjonsrapporten viser at hun ble druknet kort tid etter at hun ble skutt.
  • 12. november startet rettssaken mot ektemannen. Han ble dømt til 18 års fengsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer