SLANKERE VEGGER: En vegg med 10 centimeter polyuretan tilsvarer 20 centimeter gul glassvatt fra en konkurrent, ifølge Mjøselement-sjef Per Knut Mølstad.
SLANKERE VEGGER: En vegg med 10 centimeter polyuretan tilsvarer 20 centimeter gul glassvatt fra en konkurrent, ifølge Mjøselement-sjef Per Knut Mølstad.Vis mer

Har satset 25 mill. på byggeklosser

Gründeren på 79 år pantsatte huset for å tilby lettbygde og velisolerte hus med slanke vegger.

(Finansavisen): - Teknologien er testet og godt mottatt. Den er på plass i 150 hus, og vi har ikke fått én reklamasjon, sier Per Knut Mølstad (79), daglig leder i Mjøselement.

Mølstad var i en årrekke ansatt ved treindustrikonsernet Moelven Industrier. På 2000-tallet var han daglig leder og eier i industribedriften Mjøsplast, og i 2010 overlot han roret til sønnen, Arne Mølstad.

Men arbeidsdagen var ikke over likevel, og Mølstad ble gründer som 72-åring.

- Veldig greit for snekkeren

Mølstad står på toppen av trappen som gir ham oversikt over fabrikklokalet. Tre-fire mann er på jobb og produserer de isolerende byggmodulene som er Mjøselements hovedprodukt.

- Elementene er moderne boligbygging for folket. Det er raskt og enkelt å bygge med dem, og veldig greit for snekkeren, har Mølstad tidligere uttalt til bransjebladet Plastforum, ifølge Finansavisen.

Overfor Gudbrandsdølen Dagningen uttalte han i 2012 at han ville pantsette huset sitt, fordi han var overbevist om at dette ville bli måten å bygge på i fremtiden

En serie vareprøver i produksjonslokalet illustrerer poenget hans. En vegg med 10 centimeter polyuretan tilsvarer 20 centimeter gul glassvatt fra en konkurrent. 20 centimeter polyuretan tilsvarer 40 centimeter.

Så langt anslår Mølstad å ha brukt 25 millioner på produksjonsutstyr og utvikling av produktet. Pengene er brukt til å bygge opp et produksjonsanlegg på Rudshøgda og til driftsunderskudd i årene 2013 til 2016, skriver Finansavisen.

For 2017 viser imidlertid prognosene et overskudd på rundt én million kroner og en omsetning på 12 millioner.

Andre økonominyheter:

Belastet 36.000 på ni minutter på polsk strippeklubb
Ringnes skal bygge hotell i Lofoten

Mr. Grünerløkka selger pizzavirksomheten for 100 millioner