Omkom i skredet i Gjerdrum:

- Har satt dype spor etter seg

Torsdag ble 31 år gamle Eirik Grønolen gravlagt. I et minneord beskriver familien 31-åringen som en omsorgsfull sønn, enestående bror, kjærlig samboer, varmt familiemedlem, unik venn og inspirerende person.

MINNES EIRIK: 31 år gamle Eirik Grønolen omkom i skredet på Gjerdrum. Torsdag ble han begravet fra Jeløy kapell. Her er Grønolen sammen med hunden Milli, som ble reddet ut av raset av redningsmannskaper etter to døgn. Foto: Privat
MINNES EIRIK: 31 år gamle Eirik Grønolen omkom i skredet på Gjerdrum. Torsdag ble han begravet fra Jeløy kapell. Her er Grønolen sammen med hunden Milli, som ble reddet ut av raset av redningsmannskaper etter to døgn. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Torsdag ble den første begravelsen etter raset i Gjerdrum avholdt.

31 år gamle Eirik Grønolen vokste opp på Beitostølen i Øystre Slidre kommune, og gravferdsseremonien fant sted iJeløy kapell.

I forbindelse med begravelsen har familien delt et minneord og bilder med pressen.

«Enorm omsorg»

«Vår høyt elskede Eirik ble brått revet bort fra oss i skredet i Gjerdrum 30 desember 2020. Vi kommer til å savne en omsorgsfull sønn, en enestående bror, en kjærlig samboer, et varmt familiemedlem, en unik venn og en inspirerende person. Han betydde mye for mange og har satt dype spor etter seg.»

Grønolen startet opp Dunderverk sammen med en forretningspartner i Lillestrøm i 2014. Selskapet leverte IT-løsninger for næringslivet, og 31-åringen samarbeidet med idrettsprofiler som alpinistene Aksel Lund Svindal og Henrik Kristoffersen.

Han var også styreleder i selskapet Yoneda AS, som han drev sammen med den norske tennisstjernen Casper Ruud.

MINNER: I minneordet skriver familien at de finner trøst i alle de gode opplevelsene og minnene de har. Foto: Privat
MINNER: I minneordet skriver familien at de finner trøst i alle de gode opplevelsene og minnene de har. Foto: Privat Vis mer

«Du hadde enorm omsorg for de rundt deg og du var så snill. Du var en gledesspreder og fikk lett nye venner. Du var kreativ og inspirerende, og det var mange som så opp til deg. Du var trygg i deg selv og turte å drømme stort. Du hadde et gründerhjerte fra du var ung og det fortsatte å vokse. Du var skapende og lot deg aldri begrense», skriver familien.

«Du vil bli dypt savnet av mange og du etterlater deg et stort tomrom. Vi finner trøst i alle de gode opplevelsene og minnene vi har. De kan ingen ta fra oss!»

Takker redningsmannskapet

Grønolen omkom da huset hans ble tatt av skredet. Han var den først som ble funnet omkommet, den 1. januar.

I minneordet takker familien alle involverte i arbeidet rundt katastrofen som skjedde på Gjerdrum.

«Vi ønsker å takke for all omsorgen vi har fått fra familie og venner, fjernt og nært i denne vanskelige tiden. Takk til alle redningsmannskaper som har stått på dag og natt, til kriseteamene, prestene, Politiet, Sivilforsvaret, Forsvaret, Røde Kors, dyrehjelp, Clarion Hotel Gardermoen, ordfører Anders Østensen, Kongefamilien og andre frivillige. Takk til Omsorg Jessheim som gjenspeiler den enorme varmen og omsorgen fra folket».

SAMBOER: Familien deler bilde av Eirik sammen med samboeren Kine. Foto: Privat
SAMBOER: Familien deler bilde av Eirik sammen med samboeren Kine. Foto: Privat Vis mer

I minneordet retter familien også en spesiell takk til veterinæren Steffan Feterik i Hjemmeveterinæren, som tok vare på Grønolen og samboerens hund, Milli.

Den ble reddet ut av rasgropa natt til første nyttårsdag, nesten to døgn etter at skredet gikk.

«All omsorg og omtanke har vært overveldende», skriver familien i minneordet.

- Vår dypeste medfølelse

Ti personer ble meldt savnet etter skredet. Av disse er sju funnet omkommet, mens tre fortsatt er savnet.

Søket ble foreløpig avsluttet i forrige uke, etter at aksjonen tirsdag i forrige uke skiftet status fra å være redningsaksjon til å bli søk etter omkomne. Politiet planlegger nå nye søk i rasområdet førstkommende mandag, skrev politiet i en pressemelding onsdag.

Familien avslutter minneordet med å sende sin medfølelse til de andre pårørende som har mistet sine i skredet og oppfordrer sterkt om å fortsette letingen etter de tre personene som fortsatt er savnet.

«Til slutt vil vi sende vår dypeste medfølelse til de andre pårørende som har mistet sine. Vi forstår den bunnløse smerten og sorgen dere opplever. Vi oppfordrer sterkt til å fortsette letingen etter dem som fortsatt er savnet. Vi vet hvor vondt det er å vente og hvor viktig en avklaring er».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer