Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har satt fyr på Kentucky Fried Chicken-restaurant i Libanon

Én skal være drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De voldelige opptøyene har også spredd seg til Libanon. Hundrevis av demonstrantere skal ha forsøkt å storme statsminister Najib Mikatis hovedkvarter i Tripoli. Vitner skal ha hørt skyting i nærheten av hovedkontoret, melder Russiske RT  

Én skal være drept, og flere skadd i opptøyene, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Én drept En Reuters-journalist skal ha sett hundrevis av demonstranter som kaster stein på sikkerhetstyrker i pansrede kjøretøy, mens de dukker unna skudd og tåregass. 

Også Libanseisk TV (LBCI) rapporterer at ukjente opprørerer skal ha løsnet skudd i nærheten, og at sikkerhetsstyrket har besvart ilden.

Reuters siter en sikkerhetskilde på at demonstranten ble drept da han forsøkte å storme en regjeringsbygning. 

Pavebesøk Tidligere satt protestantene fyr på en Kentucky Fried Chicken restaurant nord i den libanesiske byen Tripoli i dag, melder vitner. Menneskemengden kom med antiamerikanske slagord mot pavens besøk i Libanon, ifølge Jerusalem Post.

- Vi ønsker ikke paven. Ingen flere fornærmelser av Islam, skal opprørerne har ropt, ifølge avisa.

Volden sammenfaller med et omstridt pavebsøkt til landet. Pave Benedict XVI ankom Libanon tidligere dag, og skulle etter planen bli i landet i tre dager. Formålet med besøket var å fremme et «fredsbudskap», ifølge BBC.

Dette er det første pavebesøket til landet på 15 år, og da paven ankom Tripoli i dag hyllet han Den arabiske våren og manet til en fredelig løsning på konflikten i Syria. 

Flere nyhetsbyreår peker på at besøket kommer på et følsomt tidspunkt, ettersom flere muslimer er kraftig provosert av den anti-muslimske filmen som er publisert på YouTube.
 
Den libanesiske statsministern har fordømt den omstridte filmen som er årsaken til volden som nå sprer seg i Midtøsten. «En rekke fornærmelser mot islam», skal han ha kalt den, ifølge The Daily Star.

Men han skal også ha fordømt den voldelige reaksjonen på den provoserende filmen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media