Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann drept av svigerfar

Har satt krisestab etter Florida-tragedie: - Forferdelig

Kommunen har satt krisestab etter at en nordmann i 30-åra ble drept av sin svigerfar.

USA: En norsk mann i 30-årene har blitt skutt og drept av sin egen svigerfar i Florida. Det hele blir betegnet som en tragisk ulykke. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Nordmannen skulle overraske sin svigerfar på bursdagen hans tirsdag denne uka, da han ble skutt og drept, ifølge politiet.

Hendelsen betegnes av amerikansk politi som en tragisk ulykke. Ulykken fant sted i Gulf Breeze i Santa Rosa county i Florida.

Rich Aloy, presseoffiser hos sheriffen i Santa Rosa, bekreftet hendelsen overfor Dagbladet torsdag.

Krisestab

Nordmannen, som var i 30-åra, var bosatt i Norge. Den aktuelle kommunen bekrefter overfor Dagbladet at de er orientert om saken, og at kriseteamet er involvert, blant annet for å bistå pårørende.

- Dette er en forferdelig sak. Kriseteamet vårt er på saken, sier kommunikasjonssjefen i kommunen til Dagbladet.

Dagbladet har på nåværende tidspunkt valgt å anonymisere den aktuelle kommunen av hensyn til familien.

Kriseteam blir ofte involvert for å yte støtte, omsorg og faglig hjelp når innbyggere i kommunen rammes av ulykker og kriser.

Vanligvis er kriseteamene sammensatt av ansatte innenfor helse- og sosialtjenestene i kommunen. I tillegg deltar ofte representanter fra skole, barnehage, politi og kirke.

Var bevæpnet

På en pressekonferanse torsdag kveld norsk tid, opplyste sheriff Bob Johnson i Santa Rosa County at nordmannen skal ha flydd fra Norge til USA for å overraske svigerfaren.

Framme ved svigerfarens hus, skal nordmannen ha banket på bakdøra, for så å hoppe fram fra buskene for å overraske ham idet døra gikk opp, fortalte Johnson.

Ifølge politiet skal svigerfaren tidligere den kvelden hadde hatt en konfrontasjon med et annet familiemedlem, og skal ha vært bevæpnet da han åpnet døra.

I sekundene som fulgte, skal svigerfaren - en mann i sekstiårene - ha skutt og drept svigersønnen med en semiautomatisk rifle. Nordmannen døde momentant, opplyser politiet.

Fordi svigerfaren hadde grunn til å tro at han handlet i selvforsvar, vil han ikke bli straffeforfulgt, opplyste politiet i går.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media