PÅ FISKETUR:  De tre kameratene var på Grønland for å fiske. På bildet Magnar Haaarr og Tormod Aniksdal (25). Foto: Privat.
PÅ FISKETUR: De tre kameratene var på Grønland for å fiske. På bildet Magnar Haaarr og Tormod Aniksdal (25). Foto: Privat.Vis mer

Har sendt hunder etter sporfunn i kameraet

Politiet på Grønland har funnet interessante bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Nuuk (Dagbladet): Politiet på Grønland sendte ved 18-tiden ut to hundepatruljer for å sjekke nye spor etter de to nordmennene Magnar Haarr (24) og Jonas Reiestad (31) som fortsatt er savnet i Paradisdalen.

Politiets leteområde ligger utenfor sonen der de norske frivillige har fått tillatelse til å lete på eget ansvar.

- Vi har sendt ut hundepatruljene på bakgrunn av bilder vi fant i kameraet til en av nordmennene.

Inne på land Leteområdet ligger et stykke innover land fra elvekantene der ryggsekkene ble funnet, sier visepolitimester Søren Nielsen på Grønland ved politiets hovedkvarter i Nuuk til Dagbladet.

Han vil ikke opplyse hva slags bildespor fra kameraet hundene nå sjekker - bare at det ikke dreier seg om de siste bildene som ble tatt.

Tidligere i dag ble det kjent at det siste bildet med kameraet ble tatt nær elva onsdag 4. august - to dager før de tre turkameratene og sportsfiskerne fra Hå kommune på Jæren skulle vært tilbake fra turen, som var planlagt til seks dager.

- Når dette søket er avsluttet for kvelden, vil vi avgjøre hva som skjer videre med poltiets leteaksjon, sier visepolitimester Nielsen.

Hundepatruljene er fløyet ut med helikopter, og det kan bli midnatt norsk tid hunder og mannskap er tilbake på flybasen i Kangerlussuaq.

 HUNDER ETTER SPOR:  Visepolitimester Morten Nielsen på Grønland sier at det vil bli tatt en avgjørelse om videre leiting etter at hundepatruljer har sjekket bildespor i kameraet til en av de savnede nordmennene.  FOTO: ULRIK BANG.
HUNDER ETTER SPOR: Visepolitimester Morten Nielsen på Grønland sier at det vil bli tatt en avgjørelse om videre leiting etter at hundepatruljer har sjekket bildespor i kameraet til en av de savnede nordmennene. FOTO: ULRIK BANG. Vis mer