DEPORTERT: Thore Henki Holm Hansen dro til USA for å renvaskes i rettsvesenet, i dag landet han på Gardermoen etter å ha blitt benådet og deportert. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DEPORTERT: Thore Henki Holm Hansen dro til USA for å renvaskes i rettsvesenet, i dag landet han på Gardermoen etter å ha blitt benådet og deportert. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Har sittet 150 dager i et rottehull av et fengsel i Florida

Eks-Outlaws-sjef Thore Henki er - endelig - tilbake i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet): Tidligere Outlaws-sjef Thore Henki Holm Hansen dro i oktober i fjor til USA for å forsøke å få gjenopptatt en uteblivelsesdom han fikk i 1981. Han fikk sitt ønske oppfylt, ble arrestert og saken ble tatt opp i retten.

Holm Hansen mener dommen var et forsøk fra CIA på å skjule sin egen lyssky virksomhet.

Den endte ifølge Orlando Sentinel med deportering til Norge - og ikke en lengre fengselsstraff - på grunn av Holm Hansens alder og den lange tiden som har gått siden lovbruddet ble begått.

Endelig hjemme Omkring klokka 1720 i ettermiddag landet Holm Hansen på Gardermoen, noe den gamle MC-sjefen ga klart uttrykk for at han var svært fornøyd med da han et drøyt kvarter seinere kom gående ut i ankomsthallen.

I en pressemelding sier Holm Hansen at han er «sju kilo lettere, etter å ha sittet 150 dager i et rottehull av et fengsel i Florida», og til Dagbladet sier han:

- Alt jeg har utestående med USA er slettet! Eller, ja, ja, de er jo ikke helt slettet, men de blir det i løpet av kort tid.

Og nå roser han plutselig behandlingen han har fått i USA, i hvert fall de siste to ukene.

- Den behandlingen jeg fikk i løpet av de to siste ukene var helt enestående fra innvandringsmyndighetenes side.

Reiser kanskje tilbake Med seg har Holm Hansen et dokument der han sier det står svart på hvitt at han ikke er utvist fra USA - men at han har fått lov til å reise ut. Dermed, sier den gamle MC-sjefen, kan han også reise tilbake om han vil.

- Så lenge jeg betaler billetten selv kan jeg reise hvor jeg vil, sier Holm Hansen til Dagbladet.

- Jeg skal umiddelbart ned til ambassaden og sjekke hva som skal til for å dra tilbake. Nå er jeg stuerein og kan besøke barn og barnebarn, sier Holm-Hansen til Dagbladet.

Og nå sier Holm-Hansen at oppholdet alt i alt var verdt hver dag han satt i fengsel. For nå, mener han, har han fått bevise sin uskyld.

- Betalt av CIA Hansen hevder selv at han var under et betalt oppdrag fra CIA da han ifølge dommen fra 1981 solgte narkotika til agenter i sivil.

Til TV2 har han tidligere fortalt at han skulle bistå president Carter og CIA i å styrte diktatoren på Haiti, «Baby-Doc».

- De kom til meg fordi jeg nylig hadde kjøpt en øy i Bahamas og de ville bruke den som treningsleir, sier Hansen.

Ifølge Hansen gikk noe galt og leiren ble avslørt.

Komplott For å tåkelegge operasjonen hevder han at han ble utsatt for et komplott og lurt til å kjøpe 37 gram kokain som skulle gis videre til andre.

Hansen mener CIA måtte få ham dømt uten at han kunne vitne og sier de sa han var i fare og ba ham rømme landet. Han mener selv at han ble dømt bare på grunn av manglende oppmøte.

Hansen har barn og barnebarn i USA, og har fram til nå ikke fått innvilget turistvisum til USA.

SMØRBLID: Thore Henki Holm Hansen var i strålende humør da han ankom Gardermoen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SMØRBLID: Thore Henki Holm Hansen var i strålende humør da han ankom Gardermoen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer