Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har sittet sju timer i avhør i dag: - Et målrettet angrep

Almir Ros er siktet for drap og drapsforsøk etter angrepet på et homofilt samboerpar.

BLE ETTERLYST:  Etter angrepet på Etterstad i Oslo lørdag, sendte politiet ut etterlysning på italienske Almir Ros. Han ble pågrepet natt til i dag. Foto: Politiet / NTB scanpix
BLE ETTERLYST: Etter angrepet på Etterstad i Oslo lørdag, sendte politiet ut etterlysning på italienske Almir Ros. Han ble pågrepet natt til i dag. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som er siktet for å ha gått til angrep på et samboerpar på Etterstad lørdag kveld, har sittet over sju timer i avhør i dag.

- Han ble pågrepet på et treningssenter vi var kjent med, sier Egil Kulseth, politioverbetjent ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til Dagblade.

Almir Ros har erkjent straffskyld for drap, men ikke for drapsforsøk.

- Den siktede har i avhør forklart seg om hendelsesforløpet. Han erkjenner straffeskyld for å ha drept 40-åringen, men erkjenner ikke straffeskyld for drapsforsøk på 35- åringen, opplyser Kulseth.

- Målrettet angrep Da samboerparet kom hjem fra ferie lørdag kveld, sto en mann og ventet på dem i trappeoppgangen. Det homofile paret ble angrepet med et stikk- eller hoggvåpen og fra gangen hørte naboer rop om hjelp.

- De to hadde vært på reise, og var på vei til å låse seg inne da gjerningsmannen slo til, har politiet tidligere opplyst til Dagbladet.

Den 40 år gamle mannen døde av skadene, mens 35-åringen ble alvorlig skadd.

- Vi oppfatter angrepet som målrettet. Det er ikke tilfeldig personer som ble angrepet, sier Kulseth til Dagbladet.

I et forhold Politiet vil ikke si noe om hva som er motivet for angrepet, men den siktede italieneren skal være en kjenning av den skadde 35-åringen.

35-åringen og den drepte 40-åringen har i flere år vært i et forhold.

- De var et par som var mye ute og reiste. De var også veldig snille og imøtekommende folk, og det var stille og rolig her. Det var ingenting som tydet på at noe slikt skulle skje med dem, har en nabo og tidligere arbeidskollega av 40-åringen fortalt Dagbladet.

Tidligere straffedømt Italieneren ble etterlyst politiet og ble i natt pågrepet og siktet for draps og drapsforsøk. Politiet mener italieneren hadde på seg en damekåpe og en parykk da han angrep paret. Utkledningseffektene ble funnet i en skråning like ved blokka.

Italieneren er tidligere straffedømt i Storbritannia, etter han i 2009 ble han dømt til seks års fengsel for drapsforsøk. Men det er ikke registrert straffbare forhold på ham i Norge.

KLEDDE SEG UT:  Politiet etterlyste en mann som var kledd i dameklær, etter at to personer ble knivstukket på Etterstad lørdag kveld. Foto: Politiet / NTB scanpix
KLEDDE SEG UT: Politiet etterlyste en mann som var kledd i dameklær, etter at to personer ble knivstukket på Etterstad lørdag kveld. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

- Politiet er kjent med at den siktede har begått lovbrudd i England, heter det i en pressemelding fra politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling