ANTATT BORTFØRT: Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ANTATT BORTFØRT: Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Forsvinningssaken:

Har sjekket ut mulige skjulesteder i utlandet

På bakgrunn av tips har politiet sjekket ut mulige skjulesteder i utlandet, bekrefter politiet overfor Dagbladet

Det er 100 dager siden Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant sporløst fra sitt hjem i Lørenskog. Politiet mener kvinnen, som er gift med milliardæren Tom Hagen (68), ble bortført om morgenen eller formiddagen 31. oktober i fjor.

Øst politidistrikt, som etterforsker saken, har mottatt en rekke tips om mulige skjulesteder hvor 68-åringen kan befinne seg.

Politiet har tidligere fortalt til Dagbladet at de har oppsøkt adresser i Norge, og sjekket dem ut av saken.

Nå forteller politiinspektør Tommy Brøske til Dagbladet at også mulige skjulesteder i utlandet også er blitt sjekket ut av saken.

- Jeg kan bekrefte at vi har fulgt opp skjulesteder, også utenfor Norges grenser. Men å gå i mer detaljer om det, vil jeg ikke gjøre. Verken hvordan vi har sjekka det ut, eller hvor vi har sjekka det ut, sier Brøske.

Han forteller også at politiet har fått tips fra utlandet, deriblant om mulige skjulesteder.

Rundt 1500 tips

Politiet har etterforsket saken siden 31. oktober, dagen de mener Hagen ble bortført fra sitt hjem. Men fram til 9. januar ble saken etterforsket hemmelig.

Dagbladet har tidligere fått bekreftet at det er blitt brukt sivile politispanere og falske kjennemerker på kjøretøy som del av etterforskningen.

Da politiet gikk offentlig ut med saken 9. januar, var en av motivasjonene å innhente tips fra publikum.

Siden den gang har politiet mottatt nesten 1500 tips. En stor andel av disse kom inn de første dagene, og på grunn av det store trykket etablerte politiet en tipssentral på Gardermoen.

Denne sentralen er fortsatt åpen og fortsatt bemannet, men fordi tipsmengden har gått ned, er bemanningen blitt mindre, forteller politiinspektør Brøske. Sentralen kan også raskt oppbemannes, hvis behovet oppstår, tilføyer han.

Flere undersøkelser

På bakgrunn av tipsene som er mottatt, gjennomfører politiet fortsatt avhør av mulige vitner. De bearbeider også det store datamaterialet de har samlet inn.

De siste ukene er det i tillegg blitt gjennomført to undersøkelser i eller ved eiendommen til ekteparet Hagen i Lørenskog.

I forrige uke gjennomførte Kripos, på vegne av Øst politidistrikt, en såkalt 3D-skanning av eiendommen til ekteparet.

Uka før gjennomførte politiet søk i Langvannet, som grenser til ekteparets eiendom. Med bistand fra Oslo brann- og redningsetats dykkere søkte politiet i vannet i tre dager. De gjorde en rekke funn, som nå undersøkes for å se om de kan settes i sammenheng med forsvinningssaken.

Politiinspektør Brøske ønsker ikke å si hvorvidt politiet planlegger andre undersøkelser på eiendommen til ekteparet Hagen.

- Vi kan ikke kommentere etterforskningsskritt som vi planlegger eller ikke planlegger, sier Brøske.

Styrket polititeori

Siden 31. oktober er politiet styrket i sin tro på hovedteorien de har, nemlig at Anne-Elisabeth Hagen (68) ble bortført fra sitt hjem.

Da mannen Tom Hagen kom hjem i 13.30-tida 31. oktober, var kona borte. Igjen var et brev med trusler og et stort løsepengekrav.

Siden den gang har de antatte bortførerne tatt kontakt med familien, men verken politiet eller familiens bistandsadvokat har ønsket å beskrive innholdet i kommunikasjonen eller på hvilken plattform den foregår.

UNDERSØKELSER: I dag er det tre måneder siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant sporløst. Politiet antar at hun er kidnappet, og i dag gjennomfører de nye tekniske undersøkelser ved hennes bolig i Lørenskog. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer