DØD LØVE: Her ligger en død løve like ved dyrehagen til Terry Thompsons gård i nærheten av  Zanesville i Ohio. Foto: AP/Heather Ellers og Dustin Burton/Scanpix
DØD LØVE: Her ligger en død løve like ved dyrehagen til Terry Thompsons gård i nærheten av Zanesville i Ohio. Foto: AP/Heather Ellers og Dustin Burton/ScanpixVis mer

Har skutt 30-35 farlige dyr på rømmen fra dyrepark

Skolene stengte og folk måtte holde seg innendørs i amerikansk by etter at løver, tigre, bjørner og ulver rømte fra dyrepark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Folk har blitt bedt om å holde seg inne og skolene har holdt steng i Zanesville i delstaten i Ohio i USA i dag. Og det var ikke uten grunn.

48 farlige dyr  - alt fra grizzlybjørner, svartbjørner, geparder, løver, tigre og ulver - hadde rømt fra en dyrepark etter at den eksentriske eieren døde under uklare omstendigheter.

Kalte inn SWAT-team Sheriff Matt Lutz i Muskingum County forteller til NBC News at mellom 30 og 35 av dyrene har blitt skutt. Det betyr at mange farlige dyr fremdeles går løs. SWAT-teamet i nabofylket Licking County har bistått med politifolk med nattbriller mens det var mørkt.

- Vi ønsker at våre innbyggere tar alle forholdsregler. Vår første prioritet akkurat nå er at ingen skal bli skadet av dette. Dette er en veldig skummel situasjon, sier Lutz.

I natt hadde bare halvparten blitt funnet og skutt. Det er også gjort et forsøk på å fange noen av de eksotiske dyra i live ved å legge mat i de åpne burene deres. Orderen fra sheriff Lutz var klar tidligere i dag:

- Dyra er fullvoksne, store og veldig aggressive. Situasjonen er ille. Vi vet ikke hvor stort forsprang disse dyra har på oss. Nå skyter vi for å drepe.

Fant eieren død Det var klokka 17.30 i går lokal tid telefonene på sheriffkontoret begynte å ringe, etter at folk hadde sett ville dyr blant annet på en vei som passerer under motorveien Interstate 70.

Fire tjenestemenn med automatvåpen tok seg til dyrepark-gården, der de fant eieren Terry Thompson død, melder NPR. Det er uklart hvordan han døde, men alle bura var åpnet og flere aggressive dyr oppholdt seg ved liket.

Dyreparkeieren var ifølge NPR kjent som en eksentrisk skikkelse som satt bak spakene på fly, drev med båtrace og eide et mc-verksted som også fungerte som våpenbutikk.

- Han var ganske unik, sier nabo Bill Weiser.

Ikke første gang En annen nabo, Danielle White, forteller at det ikke er første gang dyra hans har vært på frifot. I 2006 klarte en løve å komme seg unna.

- Det har alltid vært en stor frykt at han hadde alle de dyra. Jeg har barn. Jeg hørte en løve brøle hele natta, sier White.