ÅSTED: Politiet har drevet omfattende undersøkelser på åstedet på Bjørndal i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ÅSTED: Politiet har drevet omfattende undersøkelser på åstedet på Bjørndal i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Drapsetterforskning på Bjørndal

- Har snakket om sin kjennskap til det som har skjedd

Avdød kvinnes nærmeste nabo siktet for drap. Ble pågrepet på buss i går.

I går ble det slått full drapsalarm i Oslo-politiet etter at en kvinne ble funnet død i sin egen leilighet på Bjørndal under mystiske omstendigheter.

I går ettermiddag ble en tidligere ustraffet mann pågrepet og siktet for drap. Politiet er imidlertid meget sparsommelige med opplysninger om når de mener kvinnen ble drept og hva som er mistenkelig ved dødsfallet.

- Har snakket

Mannen lot seg ikke avhøre i går kveld, men har i dag sittet i lange avhør med politiet.

BJØRNDAL: Politiinspektør Grete Metlid forteller om hvordan de har jobbet med det mistenkelige dødsfallet på Bjørndal i Oslo. Hun forteller også om pågripelsen av en mann som er siktet i saken. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

- Han har vært i avhør hele dagen og er akkurat ferdig med det. Han har snakket om sin kjennskap til det som har skjedd, sier mannens forsvarer Mette Yvonne Larsen til Dagbladet.

Hun vil ennå ikke gå inn på hvordan hennes klient stiller seg til drapssiktelsen.

- Han har forklart seg om innholdet av det han vet, sier hun.

Mannen er nær nabo av åstedet der kvinnen ble funnet drept.

- Det er naboen, og han kjenner til henne. Jeg kan ikke bekrefte at han har vært på i leiligheten der kvinnen ble funnet, sier Larsen.

- Ble pågrepet på buss

Mannen ble pågrepet i en by utenfor Oslo.

- Han ble pågrepet på en helt ordinær måte. Han var på en buss, og skulle på besøk til noen. Han var ikke på vei til noe sted han ikke skulle vært, og forsøkte ikke å rømme på noen måte, sier hun.

- Dette er en helt vanlig mann.

Det er berammet fengslingsmøte i Oslo tingrett klokka 11.30 i morgen.

- Er han overrasket over at han ble pågrepet og siktet?

- Det har ikke vært noe tema, men han har samarbeidet bra og ønsker å fortelle det han vet.

Kvinnen skal ha blitt obdusert i dag, men det har i ettermiddag ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Oslo-politiet.

Saken oppdateres