Anne-Elisabeth Hagen

- Har snevret inn tallet

Politiet går ut med nye opplysninger om skoene de etterlyser kjøpere av, i forbindelse med Anne-Elisabeth Hagens forsvinning. Svært få har så langt tatt kontakt.

LØRENSKOG-FORSVINNINGEN: Politet ber om tips etter funn av skoavtrykk ved boligen der Anne Elisabeth Hagen forsvant. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Foreløpig har det vært en lavere respons enn vi kunne håpe på i forbindelse med skoavtrykket vi gikk ut med, da vi etterlyste kjøpere av to bestemte modeller av skomerket Sprox. De henvendelsene vi har fått inn har vært gode, men det er bare snakk om mellom 30 og 50 kjøpere som har betalt skoen kontant. Vi håper at flere skal ta kontakt framover.

Det forteller politiinspektør Tommy Brøske til Dagbladet, 313 dager etter at Anne-Elisabeth Hagen (69) forsvant fra sitt hjem i Lørenskog. Knappe to uker har gått siden politiets siste pressekonferanse, hvor Brøske selv holdt opp en sko foran forsamlingen av journalister. I dagene og ukene etter at Hagen forsvant, sikret politiet en rekke skoavtrykk fra innsida av eneboligen.

Ett av disse klarte de aldri å knytte til noen spesifikk person, og antas å stamme fra en gjerningsmann. Etter å ha henvendt seg til utlandet for hjelp, kom det svar fra politiet i Tyskland. Skoavtrykket stammer fra en fritidssko av det tyske merket Sprox, og var trolig i størrelse 45. To spesifikke Sprox-modeller skal ha samme sålemønster.

Utvider tidsperioden

Avtrykket i boligen på Fjellhamar er utgangspunktet for jakta politiet nå gjennomfører på personer som har kjøpt skoen og betalt kontant i perioden august 2016 til mai 2019. Men Brøske åpner nå for at skoene også kan være kjøpt etter dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer