Har snikinnført 911

Men bare hvis du ringer fra mobilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I Norge har vi et kronglete system med tre ulike nødnumre: 110, 112 og 113. Utenfor Europa er et langt enklere system godt innarbeidet, nummer 911 for nød. Nummeret er godt kjent fra film og fjernsyn.

Nå viser det seg at det amerikanske nødnummeret 911 virker med en norsk mobiltelefon i Norge. Du blir tatt til en telefonsvarer som forteller at du nå er i ferd med å ringe politiets nødnummer.

Men få vet om muligheten.

- Dette er jo en god nyhet, men det var ukjent for oss. Vi tror det er forhåndsprogrammert i mobiltelefonen at en samtale til dette nummeret skal gå til politiets nødnummer, sier Atle Lessum i Telenor til Dagbladet.no.

Kun mobil

Det er kun når du ringer fra mobil at du kommer til nødnummeret. Bruker du fasttelefon, blir du ikke viderekoblet. Det fungerer uansett om du ringer via Netcoms eller Telenor Mobils mobilnett. I skjermen på mobiltelefonen står det gjerne \'Dialling Emergency\' eller \'Ringer Nødnummer\' når du ringer. Det indikerer at mobiltelefonen er forhåndsprogrammert til å gjenkjenne dette nummeret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer