LETER I MØRKE: Den ubemannede undervannsfarkosten Bluefin 21 har søkt gjennom mesteparten av det oppsatte leteområdet, men fortsatt ikke funnet spor av MH370. Foto: EPA / LSIS Bradley Darvill / Australian Defence Department / NTB Scanpix
LETER I MØRKE: Den ubemannede undervannsfarkosten Bluefin 21 har søkt gjennom mesteparten av det oppsatte leteområdet, men fortsatt ikke funnet spor av MH370. Foto: EPA / LSIS Bradley Darvill / Australian Defence Department / NTB ScanpixVis mer

Har søkt gjennom nesten hele området

Uten å finne spor av mysterieflyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den siste uka har et ubemannet undervannsfartøy gjennomsøkt havbunnen på jakt etter det forsvunne flyet fra Malaysia Airlines.

To tredjedeler av området hvor de tror flyet kan befinne seg er sjekket, men så langt er det ikke funnet ett eneste spor av Boeing 777-maskinen med 239 personer om bord, melder JACC, den australske koordineringsmyndigheten for søket utenfor landets vestkyst.

Undervannssøket tar utgangspunkt det som trolig var signaler fra de svarte boksene om bord flyet, og konsentreres i en sirkel med radius på ti kilometer rundt posisjonen hvor de ble fanget opp. Siden 8. april har det ikke blitt oppfanget nye signaler.

I dag legger undervannsfartøyet, kalt Bluefin 21, ut på sitt niende dykk for å lete videre. Den malaysiske samferdselsministeren Hishammuddin Hussein sier ifølge AP at det kan bli aktuelt å utvide søkeområdet.

Opptil ti militære fly og elleve skip deltar i dagens innsats.

Samtidig truer en tropisk storm med å ødelegge for innsatsen. Syklonen «Jack» er på veiover og bringer med seg kraftig vind og tordenvær.

DAGENS søkeområde. Foto: AMSA/NTB Scanpix
DAGENS søkeområde. Foto: AMSA/NTB Scanpix Vis mer