Stortingsgaten 6 rett ved Stortinget ble solgt for drøyt 75.200 kroner kvadratmeteren. Foto: Christopher I. Sandøy 
Stortingsgaten 6 rett ved Stortinget ble solgt for drøyt 75.200 kroner kvadratmeteren. Foto: Christopher I. Sandøy Vis mer

Har solgt eiendom for over tre milliarder siden nyttår

Norwegian Property har kvittet seg med en rekke eiendommer i 2016.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I desember meldte Norwegian Property at de hadde interessenter på alle eiendommer utenfor Aker Brygge samlet. Verdien av disse eiendommene lå rundt syv milliarder kroner. Det ble det ingenting av, men i etterkant, er nær halvparten av eiendommene ute, skriver Finansavisen onsdag.

Selger unna

- Siden fjerde kvartal i fjor har vi solgt Skøyen-porteføljen til Entra (ca 2,5 milliarder), Stortingsgaten (506,5 millioner), samt to mindre eiendommer; Hovfaret 11 på Skøyen (79 millioner) og Strandsvingen 10 i Stavanger (30,9 millioner), sier adm. direktør i børsnoterte Norwegian Property, Svein Hov Skjelle, til Finansavisen.

Gårsdagens salg av en kontoreiendom i Stortingsgaten 6 rett ved Stortinget for 506,5 millioner til tyske Deka Immobilien, gir en bruttoyield på 4,1 prosent, mens bygningsmassen gikk for drøyt 75.200 kroner pr. kvadratmeter.

- Er det mer til salgs?

- Vi har ikke andre eiendommer «ute for salg». Etter salgene har vi en solid balanse, med en gjeldsgrad under 50 prosent. Vi jobber nå med mulighetene i og utenfor porteføljen vår, blant annet leide vi i august 11.000 kvadratmeter til Bydel Frogner, sier Hov Skjelle til Finansavisen.

Lavere transaksjonsnivå

I 2015 opplevde man et skyhøyt transaksjonnivå innen næringseiendom i Norge. Eiendom for ikke mindre enn snaue 120 milliarder kroner skiftet hender, og andelen utenlandske kjøpere var på hele 40 prosent. I år er aktivitetsnivået langt lavere, 40 milliarder hittil i år, ifølge Akershus Eiendom.

Andre økonominyheter:
Frykter en boble i boligmarkedet
Krakk, boligpriser og vill spekulasjon