Overrasket:  - Det som har overrasket oss noe, er at det var de dyreste leilighetene som gikk først, forteller Anders Buchardt Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Overrasket: - Det som har overrasket oss noe, er at det var de dyreste leilighetene som gikk først, forteller Anders Buchardt Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Har solgt leiligheter for 125 millioner

Siden i fjor vinter har Anders Buchardt og faren solgt leiligheter for 125 millioner kroner på Hafjelltoppen. De dyreste leilighetene gikk først.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det som har overrasket oss noe, er at det var de dyreste leilighetene som gikk først, forteller Anders Buchardt til Finansavisen.

Han står bak leilighetsprosjektet på Ilseterlia ved Hafjelltoppen, sammen med faren Arthur Buchardt. Prosjektet drives gjennom selskapet AB Invest, som eies av far og sønn med henholdsvis 51 og 49 prosent.

Som Finansavisen omtalte i fjor høst var første byggetrinn da godt i gang. Det sto ferdig før vinterferien.

- I det første byggetrinnet er 23 av 24 leiligheter solgt, den siste har vi foreløpig holdt igjen som visningsleilighet, sier Buchardt til avisen.

Totalt skal det bygges 40 leiligheter i prosjektet, som er maksimalt av hva de har anledning til på området.

Status nå er at 30 av 40 leiligheter er solgt siden de første ble lagt ut i markedet for et års tid siden. Det tilsvarer en salgssum på totalt 125 millioner kroner.

- Hvordan har lønnsomheten vært i prosjektet totalt sett?

- Vi har valgt å legge inn gode materialkvaliteter tvers gjennom og det koster. Samtidig har vi marginale administrasjonskostnader, så lønnsomheten blir god, sier Buchardt til Finansavisen.