Har sommeren på å redde regjeringen

En kvart million velgere har vendt Erna Solberg og regjeringspartiene ryggen de siste ti månedene. Nå må hun tilfredsstille Frp uten å tråkke Venstre og KrF på tærne.

MÅ LEVERE: Statsminister Erna Solberg må sørge for at Frp-grasrota blir tilfredsstilt - samtidig som Venstre og KrF beholder gjennomslag i sine hjertesaker. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MÅ LEVERE: Statsminister Erna Solberg må sørge for at Frp-grasrota blir tilfredsstilt - samtidig som Venstre og KrF beholder gjennomslag i sine hjertesaker. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Selvsagt er det en reell situasjon at vi må ut av regjering hvis det regjeringen legger på bordet etter sommeren ikke er godt nok, sier Frp-profil og tidligere justisminister Per-Willy Amundsen.

Han viser til kravene fra Frp's landsstyre om å stoppe nye bypakker, kutte i eksisterende bypakker samt endre nullvekstmålet og slette bompengegjeld.

I august forventer opprørerne i Frp et svar fra statsministeren. Men Erna Solbergs problem er at flere av Frp-kravene berører regjeringsplattformen og tråkker langt innpå Venstres hjertesaker som klima og miljø.

Bitende kulde

I dag oppsummerer statsministeren det siste dramatiske halvåret på en pressekonferanse i regjeringens representasjonsbolig. Halvåret startet i bitende kulde på Gardermoen, der KrF sa ja til å gå inn i regjering. Avslutningen handler om et bompengeopprør som ikke lenger er gryende, men står i full blomst.

Siden Knut Arild Hareide åpnet maktkampen i Kristelig Folkeparti har de fire nåværende regjeringspartiene mistet til sammen 250 000 - én av fem - velgere og gått fra 47 prosents oppslutning i september til 38,6 i juni på snittet av målingene, ifølge Pollofpolls.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer