RANSAKING: Politiet har sperret av et større område etter at en 17-åring er siktet for drapet. De ransaker blant annet en bolig i området. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
RANSAKING: Politiet har sperret av et større område etter at en 17-åring er siktet for drapet. De ransaker blant annet en bolig i området. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Har sperret av boligområde og satt i gang ransaking av hus

Politiets etterforskning utvides. 17-åring siktet for drap på 13 år gamle Sunniva Ødegård.

VARHAUG/OSLO (Dagbladet): Politiet har sperret av et større område etter at en 17 år gammel gutt er pågrepet og siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13). 13-åringen ble funnet død like ved sitt eget hjem klokka 03.09 natt til mandag, og politiet etterforsker saken som et drap.

Området som tirsdag ble sperret av, ligger noen hundre meter unna stedet hvor jenta ble funnet. Dagbladets reporter er på plass i boligfeltet. Inne i en av boligene i det avsperrede området er både krimteknikere og politi på plass.

NABOLAG: Sunniva Ødegård bodde ved den røde markeringen til høyre. Hun ble funnet død ved markeringen i midten. Tirsdag har politiet sperret av området til venstre i bildet. Foto: Frank Karlsen Grafikk: Marius Grøndahl / Dagbladet
NABOLAG: Sunniva Ødegård bodde ved den røde markeringen til høyre. Hun ble funnet død ved markeringen i midten. Tirsdag har politiet sperret av området til venstre i bildet. Foto: Frank Karlsen Grafikk: Marius Grøndahl / Dagbladet Vis mer

Hele mandag ble det jobbet med omfattende etterforskning i området hvor Ødegård ble funnet død. Funnstedet er omkring hundre meter unna avdødes hjem. Det ble gjort søk med hund i området, og Kripos er også koblet inn. Det er blitt foretatt rundspørringer i nabolaget - og familien selv har også snakket med politiet.

Nekter straffskyld

Tirsdag morgen informerte Sør-Vest politidistrikt om at den unge mannen var siktet for drapet. Den siktede nekter for å ha gjort det han er siktet for, men forteller at han har vært på funnstedet.

17-åringen er kjent for politiet, men ikke for voldssaker. Politiet har sagt at de prøver å drive en åpen etterforskning og tror at de er på rett vei, men kan ikke utelukke andre mulige gjerningspersoner.

Ifølge kilder NRK har vært i kontakt med, er den siktede også koblet til en tidligere påsatt brann ved ungdomsskolen på Varhaug. Politiet bekrefter overfor kanalen at de fremdeles etterforsker brannen, men vil ikke opplyse om siktede er involvert.

17-åringen kobles også til et innbrudd som skal ha skjedd like i nærheten av stedet hvor Sunniva Ødegård (13) ble funnet. Dette skal ha skjedd søndag kveld, bare kort tid før 13-åringen ble funnet død.

Den siktede har også sagt at han var på stedet hvor 13-åringen ble funnet død. Han erkjenner ikke straffskyld. Jenta ble funnet helt i utkanten av det lille tettstedet med om lag 3000 innbyggere.

FUNNET DØD: Natt til mandag 30. juli ble Sunniva Ødegård jente funnet død på Jæren. Reporter: Nicolai Eriksen. Video: Frank Karlsen. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer

Etterlyser vitner

Politiet har så langt bare gått ut med at det var funn på stedet gjør at politiet betrakter dødsfallet som mistenkelig. De gikk mandag ut med ønske om tips og vitner som kan ha sett, hørt eller lagt merke til noe i området rundt klokka 23-03 natt til mandag.

Politiet tar imot tips på e-post tips-rogaland@politiet.no eller telefon 51 89 94 27.