- Har spist sin siste potet

Moskusen som ble observert lørdag morgen på enden av Romsdalseggen er nå avlivet.

MOSKUS PÅ VILLE VEIER: Denne moskusen ble observert langs veien ved Levanger. Den ble avlivet torsdag denne uka. Foto: Tor Aage Hansen / Dagbladet
MOSKUS PÅ VILLE VEIER: Denne moskusen ble observert langs veien ved Levanger. Den ble avlivet torsdag denne uka. Foto: Tor Aage Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Moskusen som lørdag morgen klokken 08 ble observert på Nesaksla, helt på enden av Romsdalseggen, er nå avlivet melder Romsdals Budstikke på sine nettsider. 

Samme moskus skal ha blitt observert i Vengedalen fredag.

- Kommer den inn i begygget område kan den ha spist sin siste potet, uttalte operasjonsleder Jan Helge Kjøl til avisa like etter den siste observasjonen.  

Avlivet Nå ser det ut til at nettopp dét har blitt moskusens skjebne.

Politiet varslet viltnemnda, som lørdag morgen dro til stedet for å vurdere hvilke grep de skulle ta. Moskusen hadde etter hvert forvillet seg inn i en hage, og da hadde de ikke lenger noe valg.  

- Vi fikk melding om at dyret var avlivet klokken 09.43, bekrefter Kjøl.

Moskus i Levanger Tidligere denne uka forvillet en moskus seg inn i Levanger kommune i Nord-Trøndelag. Det skapte kaos på E6 torsdag formiddag.  

- Moskusen går langs jernbanelinja og E6 i Levanger kommune. Vi har en patrulje på stedet som prøver å følge dyret, uttalte operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, Morten Evensen, til Dagbladet. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer