Har spor etter savnede Signe?

En registrert betaling med VISA-kort i Amsterdam er så langt det heteste sporet i letingen etter Larvik-kvinnen Signe Andvord Olberg. Politiet i Curagao frykter at 27-åringen er utsatt for en kriminell handling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har fått informasjoner om at Signe Andvord Olbergs VISA-kort er brukt i Amsterdam. Vi avventer nå en bekreftelse på om kortet er brukt før eller etter at hun forsvant, sa etterforskningsleder Franklin Girigori til Dagbladet i går kveld.

Dermed kan politiet stå foran et gjennombrudd i letingen etter den savnede Larvik-kvinnen Signe Andvord Olberg.

Åpne muligheter

Siste observasjon av den savnede Signe Andvord Olberg ble gjort om kvelden 23. september, da hun forlot hotellet Buona Sera i Willemstad, hovedstaden på Curagao i Karibia.

Dersom det viser seg at VISA-kortet ble brukt etter 23. september, er det sannsynlig ukjente personer som har brukt kortet. Politiet har nemlig sjekket flyenes passasjerlister, uten å finne 27-åringens navn.

Politiet frykter at hun kan ha blitt utsatt for en kriminell handling, men holder fremdeles alle muligheter åpne.

- Foruten dette VISA-sporet har vi ikke noe annet konkret å jobbe etter. Vi har de siste dagene undersøkt flere steder i turistområdene på øya - uten resultat. Den norske kvinnen er etterlyst gjennom lokale tv-stasjoner og aviser, og vi har fått noen tips vi jobber videre med. Men det er merkelig at ingen har sett henne siden 23. september, sier Girigori.

Curagao er en av fem øyer som utgjør De nederlandske antiller og har bare 150000 innbyggere. Signe Andvord Olberg jobber for Braathens på Gardermoen, og skulle nå vært tilbake på arbeid.

Spesiell sak

Norges chargé d'affaires i Venezuela, Vegard Brynhildsen, bistår det lokale politiet i forsvinningsgåten. Han blir hver dag oppdatert av politiet.

Etterforskningsleder Franklin Girigori opplyser at de tidligere har hatt enkelte tilfeller hvor turister regelrett har forsvunnet.

- Men denne saken er spesiell. I de andre tilfellene har de savnede vært i kontakt med familien eller rett og slett dukket opp hjemme, sier han.