Har spredt seg til New Zealand

Flere syke etter hjemkomst fra Mexico. To syke i Frankrike sjekkes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Helsemyndighetene frykter at den dødelige svineinfluensaen fra Mexico alt har spredt seg til alle verdensdeler. I løpet av det siste døgnet er det slått alarm i London, Kansas, California, Texas, New York og på New Zealand.

To franskmenn sjekkes for svineinfluensa etter å ha besøkt Mexico, opplyser franske helsemyndigheter nå i ettermiddag.

Trolig vil flere andre bli sjekket for den farlige sykdommen de neste dagene.

- Vi har mistanker når det gjelder to personer som er kommet hjem fra Mexico, men de er ikke bekreftet, sier helsedirektør Didier Houssin til avisen Le Parisien.

- Det vil ikke bli mangel på andre tilfeller de neste dagene for det har vært mange fly og båter som er kommet fra Mexico, føyer han til. 10 elever trolig smittetI Auckland på New Zealand er en gruppe på 22 elever og tre lærere fra en videregående skole satt i karantene hjemme etter at flere har fått influensasymptomer. De kom hjem fra en studietur i Mexico og Los Angeles lørdag.

New Zealands helseminister, Tony Ryall, sier det er påvist influensa blant 10 av elevene. Helseministeren sier det er sannsynlig at det dreier seg om svineinfluensa, melder AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer