Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har startet ny etterforskning i Tina-saken

Til sammen fem personer er blitt siktet for drapet på Tina, men politiet har aldri klart å ta noen for retten.

Foto: privat
Foto: privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i år leverte Seksjon for alvorlige uoppklarte saker i Kripos, den såkalte Cold case-enheten, sin rapport etter å ha gjennomgått drapssaken. I rapporten anbefaler Kripos at Sør-Vest politidistrikt iverksetter videre etterforsking i et begrenset omfang.

Torsdag formiddag kom nyheten om at politiet har startet ny etterforsking i Tina-saken. Dette melder Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

«Det er satt sammen en gruppe som består av etterforskere som ikke tidligere har vært involvert i saken, ettersom politimester Hans Vik har vært tydelig på at det er viktig at saken nå ses på med nye øyne», står det i pressemeldingen.

Gruppa skal ha base i Sandnes og har så vidt startet arbeidet.

Følger opp tips

Ansvarlig jurist på saken, Unni Byberg Malmin, var før sommeren sammen med representanter fra den nyopprettede etterforskningsgruppen i møte med Kripos for å få overlevert saken.

- Her fikk vi en gjennomgang både av saken og rapporten som er utarbeidet av Kripos. I forhold til etterforskningen som er anbefalt dreier det seg i hovedsak om taktisk etterforskning og oppfølging av både gamle og nye tips, forklarer juristen i pressemeldingen.

Den nye etterforskningsgruppa vil bestå av sju til åtte etterforskere med ulik bakgrunn og kompetanse, i tillegg til ansvarlig jurist.

Det tas høyde for at hele eller deler av prosjektet vil pågå fram til sommeren 2019.

- Kripos stiller seg også til disposisjon dersom vi har behov for bistand i forbindelse med saken, opplyser Byberg Malmin.

Slått i hjel

Tina Jørgensen (20) forsvant natt til 24. september 2000 etter å ha vært på byen med kjæresten. Politiet mener hun ble slått i hjel under Bybrua på Sølyst, bare 200 meter fra sin egen leilighet.

26. oktober - over en måned seinere - ble hun funnet i en kum ved Bore kirke på Jæren, tre mil unna.

Kjæresten til Tina ble i 2001 siktet for drapet. Han ble seinere renvasket og tilkjent både erstatning og oppreisning. 16. og 17. september i 2015 ble fire menn pågrepet og siktet for drapet på Tina.

Bakgrunnen for pågripelsen og siktelsen var et lydopptak hvor én av de siktede peker ut seg selv og de andre som gjerningsmenn. I 2016 ble siktelsen mot de fire mennene henlagt og Riksadvokaten renvasket alle for enhver mistanke.

Hele Norges coronakart