- Har sympati med siktede

TØNSBERG (Dagbladet): - Jeg føler sympati med siktede hvis han har vært i dødsangst, sier politiinspektør Olaf R. Kløvstad til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går fikk Kløvstad rettens medhold i at 39-åringen skal holdes i varetekt mens etterforskningen blir avsluttet. 39-åringen hevder at han stakk i selvforsvar da han ble angrepet av tre ungdommer på trappa utenfor huset sitt natt til lørdag. Kløvstad valgte likevel å ta ut siktelse mot ham på legemsbeskadigelse med døden til følge.

- Det er klart jeg var i tvil. Her er det en familiefar som blir angrepet og forklarer at han stakk i nødverge og var i dødsangst. Men vi må ha alle forhold nøyaktig avklart, sier Kløvstad til Dagbladet.

Det er ennå for tidlig å si om etterforskningen vil føre til at saken blir henlagt eller at det blir tatt ut tiltale mot tobarnsfaren.

Påkjæres

Siktedes forsvarer, advokat Jahn Magnus Jansen, vil påkjære fengslingskjennelsen til Agder lagmannsrett. Siktede hadde godtatt fengsling i en uke.

- Min klient godtok en uke for at det ikke skulle være tvil om at han ikke ville påvirke vitner, sier Jansen. Han reagerer kraftig på at en av guttene som slapp uskadd fra dramaet er løslatt av politiet etter avhør.

Et sentralt spørsmål i saken er hvordan 39-åringen opptrådte med kjøkkenknivene. Politiet håper at en rekonstruksjon vil gi et riktig bilde av hendelsen.

- Jeg handlet i nødverge og for å beskytte familien, har siktede forklart.

Han hjalp to jenter som var leieboere i underetasjen i huset hans å fjerne de tre ungdommene fra en fest. Da skal en av dem ha grepet en kniv og hevet den mot ham.

Kort tid etter kom ungdommene tilbake, væpnet med lekter med spiker. 39-åringen gikk da ut på trappa med en kjøkkenkniv i hver hand for å skremme dem vekk.

Dramaet endte med at 39-åringen ble påført en rekke sårskader. For 15-åringen endte det med døden.