TESTET: Brasils president Jair Bolsonaro er testet for coronaviruset etter at han viste symptomer på å være smittet. Vis mer

President Bolsonaro:

Har symptomer på corona

Brasils president Jair Bolsonaro er testet for coronaviruset etter at han viste symptomer på å være smittet.

Publisert

Bolsonaro sa til CNN Brasil at det ble tatt et røntgenbilde av lungene hans på et militærsykehus for sikkerhets skyld. Resultatet ventes tirsdag.

Siden begynnelsen av epidemien har Bolsonaro nedtonet det han kaller «bare en liten influensa» og ignorert regler om sosial distansering og bruk av munnbind.

Bolsonaro har flere ganger opptrådt i offentligheten uten munnbind, og gitt klemmer til publikum. Det skriver CNN.

INGEN ANTIBAC: Brasils president er ikke spesielt opptatt av smittevern når han møter folket. Video: Twitter / AP. 10. april 2020 Vis mer

Brasil er hardest rammet i verden etter USA med over 65.000 døde og over 1,6 millioner smittede. Det er forventet at tallene vil overstige USA i løpet av juli. Det skriver CBS News.

Mandag gjorde Bolsonaro flere endringer for å lette på påbudene i en ny lov som gjør det obligatorisk å bruke munnbind i det offentlige.

Rio de Janeiro åpnet sine barer forrige uke, og denne uken følger Brasils mest folkerike by, São Paulo, etter.

Barer og restauranter kan være åpne i seks timer om dagen med redusert antall kunder og sosial distansering. Menyer og skilt må være digitale.

Til tross for at kurvene fortsatt peker oppover, sier ordfører Bruno Covas at det verste er over.

– Den mest akutte fasen er over. Derfor er det på tide å gjenåpne økonomisk aktivitet, sier Covas.

Blant de 12 millioner innbyggerne i byen er mer enn 140.000 registrert smittet med koronaviruset, og 7.600 personer har dødd, inkludert 618 forrige uke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer