Dexter Paine, forvalter i Paine & Partners: Sliter med å tjene penger i Norge. Foto: TCH, Finansavisen
Dexter Paine, forvalter i Paine & Partners: Sliter med å tjene penger i Norge. Foto: TCH, FinansavisenVis mer

Har tapt 200 millioner kroner på fiskerester

- Vi er fortsatt langt unna der vi ønsker å være, sier Scanbio-sjef John Binde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Oppkjøpet av fiskemelprodusenten Scanbio i Bjugn har vært lite vellykket for amerikanske Paine & Partners. Fire år er gått siden den amerikanske private equity-forvalteren Dexter Paine kastet seg over Scanbio, en produsent av proteinkonsentrat, mel og olje fra fiske-avskjær.

Ifølge Finansavisen betalte Paine & Partners gründerne i Eide-familien og oppkjøpsfondet Verdane et tresifret millionbeløp for å sikre seg kontroll over Trondheim-selskapet, som hadde tjent 31 millioner av en omsetning på 334 millioner i det foregående året.

Elendige tall Siden har salget sviktet og lønnsomheten forduftet, skriver Finansavisen fredag. I fjor omsatte Scanbio Marine Group for 229 millioner, og tapte 70 millioner før skatt.

Akkumulerte tap før skatt siden overtagelsen er på over 200 millioner kroner. Den amerikanske eieren måtte bidra med 40 millioner i ny egenkapital i fjor, samt 80 millioner i et konvertibelt lån.

Produktutvikling - Det er blitt investert og satset mye på produktutvikling, som har tatt lengre tid enn man regnet med. Vi er fortsatt langt unna der vi ønsker å være, men skal bruke et par år på å komme oss dit, sier Scanbio-sjef John Binde til Finansavisen.

Viktige kunder Mens hovedkontoret ligger Trondheim, har selskapet produksjonsanlegg i Bjugn og Lysøysund, transportfartøy langs norskekysten og lager i Skottland. Produktene brukes som ingredienser i fiskefôr, dyrefôr og biodrivstoff. Pelsdyroppdrettsnæringen i Danmark og Finland er viktige kunder, i likhet med hvitfiskoppdrettere i Sør-Europa.

Flere økonominyheter Stig Myrseth stokker om — anbefaler seks aksjer
Lånte penger av pappa - skapte millionsuksess
Sykepleieren ble gründer - selger hygeniske artikler for millioner på nett