Har tapt 55 mill. hittil i år

Men stadig flere flyr med Norwegian.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Driftsresultatet i årets første kvartal var på minus 53,8 millioner kroner, mot 15,1 millioner kroner i pluss i samme kvartal i fjor.

Selskapets driftsinntekter i årets første tre måneder var på 236 millioner kroner, mot 239 millioner kroner i første kvartal i 2003.

Ifølge Norwegian var resultatet i første kvartal 2004 som ventet.

- Resultatet er i henhold til selskapets forventninger, og vi har opprettholdt selskapets sterke finansielle posisjon, heter det i en børsmelding.

Norwegian fløy totalt 398.363 passasjerer i første kvartal 2003, mot 210.626 passasjerer i første kvartal året før. Det er en økning på 89 prosent. Veksten henger sammen med selskapets ekspansjon gjennom året, samtidig som flyene fylles i stadig større grad. I første kvartal har selskapet hatt åtte fly i drift, mot sju i samme periode året før.

Ifølge selskapet har antallet passasjerer og trafikkutviklingen vært i overensstemmelse med selskapets planer, men konkurranse- og markedssituasjonen har bidratt til lavere gjennomsnittspriser enn planlagt. Norwegian forventer at denne situasjonen vil vare en periode framover.

I en kommentar til regnskapet skriver Norwegian at selskapet i første halvår i år vil ha gjennomført det vesentlige av ekspansjon for at flyselskapet skal ha den nødvendig markeds- og kostnadsmessige størrelse. I andre kvartal har Norwegian startet opp tolv nye ruter til hovedsakelig utenlandske destinasjoner, og tatt i bruk tre nye fly.

Norwegian flyr i dag elleve innenlandsruter og 17 utenlandsruter. Selskapet opererer elleve Boeing 737-300 fly og har om lag 380 ansatte.

Flyselskapet Norwegian Air Shuttle hadde et underskudd på 55,6 millioner kroner før skatt i årets første kvartal. I samme periode i fjor hadde selskapet et overskudd på 13,5 millioner kroner.

(NTB)

<B>LA FRAM RØDE TALL: Administrerende direktør i Norwegian Air Shuttle ASA, Bjørn Kjos.