Ny bok

- Har tapt alt

Varslere og forfatter Heidi Helene Sveen tar i ei ny bok et oppgjør med Ap's håndtering av varslersakene.

I SØKELYSET IGJEN: Trond Giske har fått stor oppmerksomhet med Arbeiderparti-lokallaget Nidaros sosialdemokratisk forum. Nå settes varslersakene mot ham igjen på dagsorden. Foto: Joakim Halvorsen / NTB
I SØKELYSET IGJEN: Trond Giske har fått stor oppmerksomhet med Arbeiderparti-lokallaget Nidaros sosialdemokratisk forum. Nå settes varslersakene mot ham igjen på dagsorden. Foto: Joakim Halvorsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Boka blir dermed et oppgjør med den rådende kulturen i Arbeiderpartiet, en kultur som ikke bare la til rette for seksuell trakassering, men som også gjorde selve varslingsprosessen unødvendig vanskelig for varslerne».

Slik beskriver forfatter Heidi Helene Sveen sin egen nye bok.

Mens Trond Giske posisjonerer seg med det stadig voksende lokallaget Nidaros sosialdemokratiske forum, kommer nemlig varslersakene i 2017 igjen på dagsorden.

I den nye boka har Sveen snakket med en rekke av varslerne mot den tidligere Ap-nestlederen.

Flere varslere uttaler seg for første gang i boka. De fleste er anonyme, men Line Oma og Sunniva Andreassen, som tidligere har stått fram, er også viet egne kapitler.

Dagbladet kjenner identiteten til alle varlserne som omtales i denne saken.

«Overlatt til seg selv»

Blant varslerne som forteller sin historie er to daværende rådgivere i Ap's stortingsgruppe.

Sveen kommer med krass kritikk av Ap-ledelsen for måten de håndterte varslersakene på.

«Arbeidsgivere som lukker øynene for signaler eller ikke evner å gå i rette med ukultur på egen arbeidsplass, lar enkeltansatte som blir utsatt, ta støyten. Enten ved å overlate dem til seg selv, eller ved å skyve dem foran seg i en formell varslingsprosess. Det var nøyaktig det som skjedde i Arbeiderpartiet.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.