Verdens farligste byer:

Har tentakler over hele kloden: I sentrum for den blodige volds­spiralen står «El Mencho»

Det er krigstilstander i de meksikanske grensebyene. Freden er brutt, og en tidligere FBI-agent som i en årrekke jaktet på El Chapo ser ikke noe lys i tunnelen.

KARTELLEDER: El Mencho begynte i det små i sin hjemlige delstat Jalisco. I dag er han leder for et kartell med virksomhet over hele kloden. USA har utlyst en dusør på 10 millioner dollar for opplysninger som kan få ham arrestert. Foto: NTB Scanpix
KARTELLEDER: El Mencho begynte i det små i sin hjemlige delstat Jalisco. I dag er han leder for et kartell med virksomhet over hele kloden. USA har utlyst en dusør på 10 millioner dollar for opplysninger som kan få ham arrestert. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med mer enn 31 000 drap ble 2017 det blodigste året i Mexicos historie, og voldsbølgen som rir landet som en mare ser ikke ut til å avta.

Bare i juli ble nesten 3000 mennesker tatt av dage i den verste enkeltmåneden siden 1997, og volden sprer seg til stadig nye områder.

Tidligere «trygge» turistmål, og grensebyer som Tijuana og Juarez der det lenge har eksistert en overenskomst mellom narkokartellene, har de siste åra sett en voldsom økning i både vold og drap.

Mexico blør, og midt i den stadig mer groteske voldsspiralen står den 52 år gamle Rubén Oseguera Cervantes - også kjent som «El Mencho». Han leder et voldsimperium som har tentakler over hele kloden, men veien dit var alt annet enn opplagt.

Steg i gradene

Cervantes startet sin kriminelle løpebane allerede som 14-åring da han sto vakt ved marihuana-plantasjer utenfor hjembyen Naranjo De Chila i delstaten Jalisco sørvest i landet.

Da han var 19 ble han arrestert i San Francisco for besittelse av tyvegods og våpen, og i løpet av de kommende åra tok han flere turer over grensa. Han stiftet også nærmere kjennskap med amerikansk politi ved flere anledninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer