FREM MED FAKTA: Justisminister Grete Faremo sier hun vil ha all fakta på bordet. - Vi vil bidra til å opplyse om forhold omtalt i redegjørelsene for Stortinget 10. november, om den særskilte komite etterspør dette, sier Faremo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FREM MED FAKTA: Justisminister Grete Faremo sier hun vil ha all fakta på bordet. - Vi vil bidra til å opplyse om forhold omtalt i redegjørelsene for Stortinget 10. november, om den særskilte komite etterspør dette, sier Faremo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Har tillit til PST-sjefen så lenge PST-sjefen sitter

Justisminister Grete Faremo sier hun vil ha alle kortene på bordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har stormet rundt PST-sjefen i det siste etter hennes håndtering av terrorangrepet 22. juli.

Tidligere i høst forlangte Frps Per Sandberg at hun måtte fjernes, nå har Høyre, Venstre, Krf og SV bedt om en høring i Stortinget rundt hennes rolle.  

Justisminister Grete Faremo sier til Dagbladet hun vil at alle kortene skal på bordet. 

- Tillitt så lenge hun sitter I dagens Dagbladet sier tillitsvalgt for Politiets Fellesforbund i PST at det er justisministerens ansvar å se til at landets sikkerhetstjeneste har tillitt i samfunnet forøvrig.

 - Har Janne Kristiansen tillit?  

- Justisministeren har tillit til PST-sjefen så lenge PST-sjefen sitter, sier Grete Faremo til Dagbladet.  

- Og hvor lenge er det?  

- Det har jeg ingen kommentar til. Justisdepartementet har som ambisjon om å bidra med all mulig tilgjengelig informasjon som spesialkomiteen ber om, sier Faremo.  

- De legger opp sitt løp og råder over dette selv, men jeg skal bidra så best jeg kan, legger hun til.  

- Har du bedt Kristiansen om å redegjøre saken for deg?

- Jeg har selvsagt bedt om å få all tilgjengelig informasjon om relevante spørsmål, sier Faremo.  

- Vil det forekomme i brevform eller vil du møte Kristiansen personlig?

- Per i dag har jeg anmodet om å få all mulig tilgjengelig informasjon, sier en ordknapp Faremo.

Hjemkalt fra reise PST-sjef Janne Kristiansen kommer i løpet av få dager tilbake til Norge. Opprinnelig skulle hun ikke hjem før i neste uke.

Etter det Bergens Tidende erfarer, kommer Kristiansen tilbake fra sin tjenestereise i utlandet innen svært kort tid.

Bakgrunnen for den tidligere returen er kontroversen rundt Kristiansens ulike forklaringer i juli på hvorfor Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ikke hadde mulighet eller lov til å registrere Anders Behring Breivik da han kjøpte kjemikalier til bombeproduksjon i Polen, skriver NTB.

STORM RUNDT LEDER: PST-sjef Janne Kristiansen er ute i hardt vær etter hennes håndtering av 22. juli. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
STORM RUNDT LEDER: PST-sjef Janne Kristiansen er ute i hardt vær etter hennes håndtering av 22. juli. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer