Har tilstått overgrep mot 114 utviklingshemmede og barn

Overgrepssak ryster Sveits. Det yngste offeret skal ha vært bare ett år gammel da overgrepet fant sted.

OVERGREP:  Politiet sier på en pressekonferanse at et av de sentrale spørsmålene i etterforskningen er hvordan disse overgrepene kan ha pågått over så lang tid uten å bli oppdaget. Foto: AP Photo/Keystone/Peter Schneider
OVERGREP: Politiet sier på en pressekonferanse at et av de sentrale spørsmålene i etterforskningen er hvordan disse overgrepene kan ha pågått over så lang tid uten å bli oppdaget. Foto: AP Photo/Keystone/Peter SchneiderVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 54 år gammel helsearbeider har tilstått å ha misbrukt 114 utviklingshemmede og barn. I tillegg skal han ha forsøkt å begå overgrep mot ytterligere åtte personer.

Overgrepene skal ha skjedd i en periode på 29 år ved ni ulike behandlingshjem, hvorav åtte av dem i Sveits og ett i Tyskland.

- Flere av sakene involverer barn, blant dem barna til ansatte ved behandlingshjemmene, opplyser sveitsisk politi, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Foreldet Politiet har identifisert 122 av ofrene. Det yngste barnet skal ha vært bare ett år gammel da overgrepet fant sted. 42 av ofrene var over 18 år.

Blant bevisene mot mannen finnes både foto og flere timer med videopptak av overgrepene, melder BBC.

Ifølge NBC kan ikke mannen tiltales for mer enn 33 av overgrepene, da de andre sakene etter sveitisk lov er foreldet.

- Ett av de store spørsmålene i denne etterforskningen er hvordan et så stort antall overgrep kunne foregå uten at noen oppdaget det, sier leder for politiets spesialenhet, Gabriel Berger, på pressekonferansen.

Arrestert 54-åringen ble arrestert i april i fjor, etter at to funksjonshemmede personer fortalte foreldrene sine at de hadde hatt sex med mannen.

Han har siden sittet i varetekt, og først tirsdag gikk politiet ut med opplysninger om saken for å unngå at pressen skulle hindre etterforskningsarbeidet.  

Mannen, som ifølge politiet betegner seg selv som pedofil, har samarbeidet med politiet etter at han ble pågrepet. Han ble etterforsket allerede i 2003, mistenkt for å ha misbrukt en psykisk utviklingshemmet 13-åring, men saken ble henlagt da man tvilte på jentas forklaring.

54-åringen er ikke tidligere dømt for overgrep. Politiet har på grunn av sakens store omfang opprettet en egen krisetelefon.