Har tjent 100 millioner på én aksje

Jan Petter Sissener traff blink i aksjemarkedet, selv om aksjen har fått mye juling de siste dagene.

EN KLINKEKULE: Jan Petter Sissener traff bra med sin investering i Scatec Solar. Foto: Brian Cliff Olguin.
EN KLINKEKULE: Jan Petter Sissener traff bra med sin investering i Scatec Solar. Foto: Brian Cliff Olguin.Vis mer

(Hegnar.no): Jan Petter Sisseners Canopus har lenge vært en av storaksjonærene i Scatec Solar. I den siste aksjonæroversikten kan vi lese at Sissener kvittet seg med 204.250 aksjer. Om vi tar utgangspunkt i en aksjekurs på rundt 90 kroner, betyr det at forvalteren frigjorde i overkant av 18 millioner kroner.

Etter denne transaksjonen er Canopus oppført med 1.295.750 aksjer i Scatec Solar, hvilket gir en eierandel på 1,14 prosent. Sissener er med det selskapets 11. største aksjonær.

To uker tidligere valgte også Sissener å kvitte seg med 200.000 aksjer i Scatec Solar, og uken før det solgte han 100.000 aksjer.

Ved inngangen til 2019 var Sissener Canopus oppført med 2,1 millioner aksjer i Scatec Solar, og var med det selskapets 8. største aksjonær med en eierandel på 1,85 prosent.

- En klinkekule

- Det er riktig at vi har solgt oss noe ned i Scatec Solar på kurser rundt 90 og oppover. Dette er kun et vektingsspørsmål. Var i snaue seks prosent. Dette har intet med selskapet å gjøre, det er helt førsteklasses, sier Sissener til Hegnar.no.

Sissener forteller at han faktisk har kjøpt aksjer etter fredagens kvartalstall.

- Etter resultatfremleggelsen har vi benyttet anledningen til å øke vår posisjon noe. For oss har det har dette vært en klinkekule, sier Sissener til Hegnar.no.

- Kan det stemme at du har tjent over 100 millioner på denne investeringen?

- Jeg har ikke en eksakt sum, men det er nok drøyt 100 millioner kroner i realisert og urealisert gevinst, forteller Sissener.

Tallenes tale

Fredag i forrige uke la Scatec Solar frem sine kvartalstall. Her kunne vi lese at selskapet fikk et resultat etter skatt på 12 millioner kroner i 1. kvartal 2019, mot 12 millioner kroner i samme periode året før.

Resultatet før skatt ble 25 millioner kroner, sammenlignet med 17 millioner kroner i 1. kvartal 2018. Driftsresultatet ble 145 millioner kroner, mot 150 millioner kroner året før.

Driftsinntektene beløp seg til 327 millioner kroner, sammenlignet med 289 millioner kroner i 1. kvartal 2018.

Får juling på Oslo Børs

Fredagens nyheter ble ikke godt mottatt på Oslo Børs, noe som sendte aksjen ned 5,64 prosent til 87 kroner.

Mandag fortsatte nedturen, da aksjen falt ytterligere 4,71 prosent til 82,90 kroner.

Andre økonominyheter:
Analytiker advarer: Aksjen kan straffes knallhardt
Meglerhus anbefaler ni aksjer