XXL: Satser på å vokse til 78 butikker de neste årene. Foto: Jørgen Hyvang, Finansavisen.
XXL: Satser på å vokse til 78 butikker de neste årene. Foto: Jørgen Hyvang, Finansavisen.Vis mer

Har tjent 4,5 milliarder kroner på aksjene

- Det har vært en veldig hyggelig investering for oss. En av de beste i Norge, sier Anders Misund i EQT.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Det Wallenberg-kontrollerte fondet EQT har hatt en eventyrlig opptur med XXL siden de kjøpte seg inn i 2010. Etter børsnoteringen ble de sittende igjen med 28 prosent av selskapet, og den seks måneder lange bindingstiden tok formelt slutt 3. april.  

Bra investering - Det har vært en veldig hyggelig investering for oss. En av de beste i Norge, sier EQTs Anders Misund til Finansavisen.  

Da selskapet kjøpte 65 prosent av XXL i 2010, betalte de etter det Finansavisen kjenner til 1,5 milliarder kroner.

Etter nedsalget ved børsnoteringen i oktober cashet EQT inn tre milliarder kroner for 37 prosent av aksjene. Det betyr at de resterende 28 prosentene er ren netto.  

Nytt aksjesalg? Fordi Anders Misund representerer EQT i XXL-styret, kunne de i praksis ikke selge aksjer før tallene for første kvartal var lagt frem onsdag 28. april. Nå forventer mange at hele posten eller deler av den blir lagt ut for salg.  

XXL ble børsnotert med en prising på 58 kroner, og en markedsverdi på rundt åtte milliarder kroner.

Verdt 11 milliarder kroner Siden har aksjekursen steget jevnt og trutt, og lå i går rundt 80 kroner. Det gir sportskjeden en markedsverdi på 11 milliarder kroner.  

Ifølge Finansavisen er EQTs resterende eierandel dermed priset til rett over tre milliarder kroner. Selger de alt til den prisen, har fondet cashet inn seks milliarder kroner det siste halve året på sitt sportseventyr, hvorav 4,5 milliarder kroner er gevinst.

Flere nyheter Utelivsbaroner lanserer norsk whisky
Norsk selskap ser hva du gjør når du ikke er på nett - Gründerskap er beinhardt