Swenor: Petter Northug er en av flere skistjerner som tyr til brødrene Nordlis rulleski. Her fra Lysebotn opp tidligere i sommer. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Swenor: Petter Northug er en av flere skistjerner som tyr til brødrene Nordlis rulleski. Her fra Lysebotn opp tidligere i sommer. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Har tjent 50 millioner på rulleski

Brødrene Nordli tjener svært gode penger på rulleski. I fjor unnet de seg også utbytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Sport Import har vaket rundt 40 prosent i resultatgrad de siste ti årene på salg av Swenor rulleski. I fjor innvilget brødrene Finn Jimmy og Jan Vidar Nordli seg utbytte for første gang på 12 år, skriver Finansavisen.

- Det går bra, og det er moro. Det er ingen som blir sure når vi tjener penger, sier altmuligmann Jon Pedersen, som har jobbet for brødrene siden 2000.

- Hvor mange par vi selger er konfidensielt, og vi tenker at det er gunstig å holde for oss selv. Det er ingen andre som går ut med salgstallene sine, sier han til avisen.

Godt salgsargument

Sport Import omsatte i 2015 for 23,1 millioner kroner, og satt igjen med et årsresultat på 6,4 millioner kroner. De siste fem årene har brødrene tjent totalt 50 millioner kroner.

- 2016 ser ut til å bli ganske likt fjoråret. Det samme tror vi om 2017, sier Pedersen til Finansavisen.

Siden tidlig på 90-tallet har selskapet hatt kontroll med produksjon og salg av Swenor rulleski, som opprinnelig var svensk. I tillegg selger de ifølge avisen litt sko og skismøring, men inntektene kommer hovedsakelig fra rulleskiene.

- At skiene er laget i Norge er et veldig godt salgsargument. Aluminiumsformene støpes i Sverige, men det er ganske mye som skjer her hos oss også. Vi stanser en del og lakkerer. I tillegg bruker vi en del mindre bedrifter her i byen til ulike ting. Vi prøver å gjøre så mye som mulig lokalt, forteller altmuligmannen.

Mediesky

Ifølge Finansavisen er de to eierne av Sport Import mediesky, og ønsker ikke å stille opp i pressen selv.

Det er ifølge avisen også mye som tyder på at det er to nøkterne herrer. Selskapet har 58 millioner kroner i egenkapital, og 45 millioner kroner i banken.

I fjor tok brødrene ut et utbytte på 6 millioner kroner - det første utbyttet siden 2004.

Flere saker:

Ivar eier 20.000 leiligheter - tjente 3,1 milliarder kroner
Märthas engler såvidt i pluss
Norsk hotellgigant gikk på solid Russland-smell