Johnny Rindahl: Tjener gode penger i en smal nisje. Foto: Håkon Sæbø, Finansavisen.
Johnny Rindahl: Tjener gode penger i en smal nisje. Foto: Håkon Sæbø, Finansavisen.Vis mer

Har tjent 79 millioner kroner på fire år

Johnny Rindahl hjelper andre med å etablere banker. Slikt blir det penger av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Banqsoft har hjulpet både Norwegian og Komplett med å sette opp banktjenester i ekspressfart. Ifølge Finansavisen har selskapet levert 79 millioner kroner i overskudd på fire år.

IT-selskapets kjernevirksomhet er å utvikle, selge og implementere programvare for håndtering av konti og låneporteføljer.

Tid er penger - Vi kan hjelpe en nyetablert bank med å få på plass kort- og låneløsninger på 4—5 måneder. Det er ikke mange som kan konkurrere med oss på tiden det tar før en komplett løsning er oppe og går, sier adm. direktør Johnny Rindahl i Banqsoft til Finansavisen.

I dag har selskapet gjort 70—80 installasjoner fordelt på Norge, Sverige, Danmark, Finland og Polen. Selskapet jakter både banker som skal etablere seg i SMB-segmentet samt andre aktører som ønsker å utvide tjenestespekteret med finansieringsløsninger.

God butikk I 2014 økte Banqsoft omsetningen med 21 prosent til 166 millioner kroner. Resultatet endte på 20 millioner kroner etter skatt, med en resultatmargin på 12 prosent. Ifølge Finansavisen var det noe svakere enn marginen i 2013 og 2012, da mellom 15 og 19 prosent av omsetningen lå igjen på bunnlinjen.

Utviklingen av bankløsningen har Banqsoft i all hovedsak selv finansiert over driften.

Aksjonærene Verdane Private Equity er den største aksjonæren med en eierandel på 35,2 prosent. Bak Verdane følger Jens H. Gundersen med 10 prosent, samt Børje Sannemalm, Jens Vigulf og Jon Letting med 6,4 prosent hver.