<strong>EKSPANSJON:</strong> &nbsp;Greenbird-sjef Thorsten Heller har store planer om å få selskapet ut i verden. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavise
EKSPANSJON:  Greenbird-sjef Thorsten Heller har store planer om å få selskapet ut i verden. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavise Vis mer

Har tjent penger hvert eneste år

Greenbird Integration Technology vokser kraftig på smart strøm, og økte omsetningen med 20 prosent i 2016. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Finansavisen): Greenbird Integration Technology har vokst fra null til 44 millioner kroner siden 2010, og gått med overskudd hvert år siden oppstart. I fjor satt det Oslo-baserte selskapet igjen med fem millioner kroner på bunnlinjen, skriver Finansavisen.

Selskapet spesialiserer seg på IT-tjenester tilknyttet internett, big data, integrasjon og dataanalyse i forbindelse med at strømnettet er i ferd med å oppgraderes, og de to neste årene er planen ifølge avisen å tredoble omsetningen, ansette 30 personer og åpne kontorer i Asia og USA.

Hentet penger

Nylig hentet Greenbird inn nærmere 5 millioner dollar, tilsvarende rundt 43 millioner kroner, i en emisjon rettet mot venturefondet ETF Partners og Düsseldorf-baserte Statkraft Ventures.

Med pengene fra emisjonen sitter selskapet med en pengebinge på rundt 64 millioner, et beløp Greenbird-sjef Thorsten Heller mener vil være tilstrekkelig for ekspansjon i rundt to år.

- Vi er rundt 30 ansatte i dag og regner med å bli mellom 55 og 60 ansatte innen to år. Vi flytter over gaten og får 800 kvadratmeter med kontor fra 2017, sier han til avisen.

Ut i verden

I første omgang vil selskapet ekspandere utover i Skandinavia, men ifølge Heller står også resten av Europa, USA og Asia står for tur.

I dag kommer alle inntektene ifølge avisen fra norske selskaper, og Hafslund, Eidsiva, Statnett og Agder Energi er blant de største kundene.

Rådgivnings- og analyseinntektene er foreløpig størst, men abonnementsinntektene fra programvareløsningen er ventet å vokse mest.

- Vi trenger litt større muskler for å nå ut i verden, sier Greenbird-sjefen til Finansavisen.

Flere nyheter:

Hegnar: - Vi ble lurt
- En klar optimisme om fremtiden
100 Rema-butikker tjener millioner - 80 går med underskudd

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer