Har tømt ballasttanker og hentet inn trekkbåter, men cruiseskipet i Lofoten lar seg ikke rikke

Står bom fast like ved kai, på grunt vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hovedredningssentralen prøver nå å berge cruiseskipet MS «Marco Polo», som har gått på grunn ved Gravdal i Lofoten. De ville prøve å få ut skipet så fort som mulig, før full fjære slår inn, men måtte gi opp.

- Skipet er stabilt og det har kommet et kystvaktskip med dykkere som er nede og sjekker situasjonen. Det vil neppe skje et forsøk på å trekke skipet før det blir litt mer flo, sier pressemedarbeider Geir Mortensen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

Sjøen vil fortsette å synke fram til full fjære rundt klokka halv to i ettermiddag. De har ikke sjans til å få løs skipet før vannstanden blir høyere.

- Det står fast. Det er et 180 meter langt skip, så det sier seg selv at det ikke er snakk om en småbåt her. Og det er et område hvor det er ganske grunt, sier Mortensen til Dagbladet.

Får det ikke løs Redningsskøytene Syndt Flyer og DNV får bistand fra Kystvakta i forsøk på å trekke skipet fri. Nå venter de på flo, og større trekkraft.

- Vi har i en tidligere fase av redningsaksjonen prøvd å trekke av skipet, men det har ikke lyktes. Nå har det kommet til sterkere trekkraft, og vi venter på kystvaktskipet KV «Harstad», som har enda større trekkraft. Men det er ikke fremme før klokka sju i kveld, sier Mortensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer