Har torpedotrusler på bånd

Oslo-politiet skal sitte på lydbånd hvor Eivind Johansen (30) som torpedo truer med å lemleste en Oslo-mann i 30-åra. Opptakene av telefonsamtaler ble gjort tidligere i høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i denne trusselsaken Johansen var etterlyst av politiet, da han ble skutt i MC-lokalene i Strømsveien den 12. desember.

Etter det Dagbladet vet, har de to sakene ingenting med hverandre å gjøre, men opptakene er svært interessante for forsvarere i drapssaken. Oslo-mannen tok opp truslene på bånd, og gikk til politiet. Dette skjedde tidligere i høst.

Kravet mot Oslo-mannen skal ha vært 300000- 400000 kroner, kalt «bot» på torpedospråket.

Ba om utskrift

Advokat Sverre Næss, som er forsvarer for en av de siktede etter drapet på Johansen, sier til Dagbladet at han i går skrev et brev til Oslo-politiet for å få utskrift av samtalene mellom Johansen og Oslo-mannen.

- Dette blir et viktig bevismiddel i en eventuell straffesak etter drapet på Johansen. I vår sak blir det snakk om nødverge, og det som framkommer på båndet kan komme til å stå helt sentralt i vurderingen av Johansens atferd når han var på «jobb» som pengeinnkrever. Vil ikke politiet utlevere dette bevismaterialet frivillig, kommer jeg til å gå til Oslo forhørsrett for å få en rettslig kjennelse for å få utskriftene utlevert, understreker advokat Næss.

Narkopenger

I saken med Oslo-mannen skal Johansen ha handlet på oppdrag fra en narkotikadømt nordmann. Vedkommende er nylig løslatt etter en lang fengselsstraff, og han mener angivelig at Oslo-mannen hadde «uttalt seg ugunstig» den gang narkotikasaken mot ham var aktuell hos politiet på begynnelsen av 90-tallet.

Den påståtte oppdragsgiveren ble arrestert og varetektsfengslet tidligere i høst, men Johansen ble aldri tatt av politiet, sjøl om han var etterlyst. Den narkotikadømte er nå løslatt fra varetekt.

  • To av de sju siktede i saken er løslatt av lagmannsretten. Flere kan bli løslatt i dag, da lagmannsretten etter planen skal behandle nye kjæremål fra forsvarerne for de som ble fengslet mandag.
DREPT: Eivind Johansen (30).