Har Tourettes syndrom: Fikk sparken

Lars Erik Skåthun (42) har Tourettes syndrom. Han måtte stevne sin arbeidsgiver Hæhre Entreprenør AS for retten etter at han ble avskjediget fra jobben som dumperfører.

STORE KONSEKVENSER: Lars Erik Skåthun følte stor skam etter at han fikk sparken. Det gikk hardt utover familielivet. Foto: Leif Stang/Dagbladet
STORE KONSEKVENSER: Lars Erik Skåthun følte stor skam etter at han fikk sparken. Det gikk hardt utover familielivet. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GRANVIN (Dagbladet): Bedriften har nå ombestemt seg og har betalt erstatning, men for Lars Erik Skåthun blir ikke skaden leget med bare penger.  

- Jeg følte skam av å være ute av arbeidslivet og ble umulig å leve sammen med. Min kone måtte flytte fra meg. Hun har hatt det like forferdelig som meg etter at jeg først mottok en oppsigelse, og deretter avskjed på dagen, i oktober i fjor. Jeg har også trukket meg tilbake fra omgivelsene der jeg bor, sier Lars Erik Skåthun.  

Inngikk forlik Dagbladet møter Skåthun hjemme i Granvin i Hardanger. Pengene fra Hæhre Entreprenør AS har kommet inn på hans konto etter at det ble inngått et forlik mellom partene. Bedriften har trukket tilbake avskjedigelsen, men samtidig er det oppnådd enighet om at ansettelsesforholdet opphører.  

Lars Erik Skåthun får dekket tapte inntekter i perioden fram til forliket og erstatning for såkalt ikke-økonomisk skade, som også kalles for tort og svie. Han vil ikke si hvor stor denne oppreisningserstatningen ble, men antyder at det er et tresifret tusentall.  

Skåthun ble først oppsagt, noe som ble begrunnet med påstått negativ adferd på arbeidsplassen, og at det kunne utgjøre en uakseptabel sikkerhetsrisiko for bedriften over tid. Deretter ble han avskjediget på dagen. Avskjedigelsen ble begrunnet med skoft ved to dagers fravær etter oppsigelsen. Han forklarer selv at han var helt ute av seg etter å ha mottatt oppsigelsen.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer