Har tre pasienter med ME etter svineinfluensavaksina

- Intet annet enn vaksina kan forklare utviklingen av sykdommen, sier professor Harald Nyland.

PROFESSOR-ALARM: Professor Harald Nyland ved nevrologisk avdeling på Haukeland sykehus var sakkyndig i rettssaken til ME-syke Anne May Eknes i Oslo tingrett i forrige uke. Nyland fortalte i retten at han har tre ME-pasienter som har utviklet sykdommen etter vaksina mot svineinfluensa. Foto: Asle Hansen
PROFESSOR-ALARM: Professor Harald Nyland ved nevrologisk avdeling på Haukeland sykehus var sakkyndig i rettssaken til ME-syke Anne May Eknes i Oslo tingrett i forrige uke. Nyland fortalte i retten at han har tre ME-pasienter som har utviklet sykdommen etter vaksina mot svineinfluensa. Foto: Asle Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Vi har fått tre pasienter med ME-sykdom i tilslutning til vaksina mot svineinfluensa. To kvinner og én mann. En av dem er i 20-åra og to av dem er i 40-åra, sier professor Harald Nyland til Dagbladet.

Overlegen ved nevrologisk avdeling på Haukeland universitetssykehus er regnet som landets fremste ekspert på ME (kronisk utmattelsessyndrom journ. anm.).

- Sammenheng Nyland var sakkyndig vitne i saken til den ME-syke tobarnsmora Anne May Eknes (34) som startet onsdag i forrige uke i Oslo tingrett. Saken er den første av to pilotrettssaker som skal avgjøre skjebnen til de mange ME-syke som var blant 180 000 ungdomsskoleelever som fikk vaksine mot hjernehinnebetennelse i åra 1988 til 1991 og som nå fremmer erstatningskrav.

I sitt vitnemål trakk professoren fram at nevrologisk avdeling på Haukeland nå behandler tre ME-pasienter etter vaksina mot svineinfluensa.

- Det er tidsmessig sammenheng mellom vaksina og utviklingen av ME. Det vil si at disse pasientene har fått symptomer  på ME i løpet av de åtte første ukene etter vaksinasjonen. Vi har ikke funnet noe annet enn vaksina som kan forklare utviklingen av ME hos disse tre pasientene, sier Nyland til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer