Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har trent bort 400 millioner kroner

Nyansatt sjef i Stamina, Eskild Larsen, håper han kan snu den negative trenden.

Eskild Larsen:  Skal rydde opp i Stamina. Foto: Jørgen Hyvang.
Eskild Larsen: Skal rydde opp i Stamina. Foto: Jørgen Hyvang. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Stamina-eier Herkules måtte senest i våres konvertere gjeld til egenkapital for å tilfredsstille banken. Problemene i satsingen på trening og helse fortsetter.

Ser muligheter - Vi er i en fantastisk bransje med masse muligheter, sier nyansatt sjef i Stamina, Eskild Larsen til Finansavisen.

Han erstatter Morten Jurs, som bare fikk drøye to år som sjef i Stamina Group. Nå har eieren Herkules bestemt at konsernet skal deles opp mellom Norge og Sverige for å fokusere mer på driften.

Pengene renner ut Den fantastiske bransjen med alle mulighetene har så langt kostet eierne 406 millioner kroner på fire år.

«Vi trenger ikke flere emisjoner nå», sa Jurs til Finansavisen på denne tiden i fjor. Noen måneder senere måtte Herkules tilføre nye 90 millioner kroner for å styrke selskapet, og tidligere i vår måtte de tre til igjen. Ved nyttår var Stamina i brudd med lånebetingelsene til Nordea, og avtalen måtte reforhandles i første kvartal i år.

- Vi har en megatrend i ryggen, og rundt 20 prosent av befolkningen er medlem av et treningssenter. Samtidig som det er gjort veldig mye bra, gjorde summen av mange oppkjøp og en litt tøff markedsutvikling at vi ikke fikk lønnsomhet i selskapet, sier Larsen.

Kutter kostnader Han ser likevel lyst på fremtiden. Målet er å kutte i organisasjonen, forenkle og rendyrke driften, og mye er allerede gjort. Stamina har sagt opp en del medarbeidere, men Larsen kan ikke tallfeste det konkret.

- Vi har konsolidert, kuttet 75 millioner i kostnader og stabilisert medlemsnedgangen i treningsdivisjonen, forteller Stamina-sjefen.

Eskild Larsen er den tredje topplederen på fire år i selskapet.

Flere økonominyheter:
Bladde opp 29 mill. for lunsj med Buffett
Søndagens aksjetips 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!