Har trent og halshugget nordmenn

Terroren i Mumbai er bare toppen av isfjellet. «Ukjent gruppering» kan være edderkoppen i al-Qaida-nettet

EDDERKOPPENE: Hafiz Mohammad Saeed (t.v) og Maulana Masood Azhar kan være de største edderkoppene i det globale terrornettverket Osama bin Laden får æren for. Kashmir-gruppene har vokst enormt de siste tiårene, og eksporterer terrorister til hele verden - også Norge.
EDDERKOPPENE: Hafiz Mohammad Saeed (t.v) og Maulana Masood Azhar kan være de største edderkoppene i det globale terrornettverket Osama bin Laden får æren for. Kashmir-gruppene har vokst enormt de siste tiårene, og eksporterer terrorister til hele verden - også Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Terrorgrupperingen bak forrige ukes aksjon i Mumbai er trolig en av de mektigste, best organiserte og farligste i verden. Det kan være selve edderkoppen i al-Qaida-nettverket, og har forgreninger over hele verden. Også i Norge, der flere personer fra det norsk-pakistanske miljøet skal ha fått opplæring på treningsleire i Pakistan.

Og mens Taliban og restene av Osama bin-Ladens al-Qaida-krigere er bundet opp i Afghanistan og Irak, har edderkoppen vokst seg stadig mektigere i ly av kaoset som har preget hjemmebasen Pakistan.

Global terrorIndiske myndigheter mener terrorbrorskapene Lashkar-e-Tayyiba (LeT), Jaish-e-Mohammed (JeM) og Jamaat-ud-Dawa (JuD) står bak mystiske og ukjente «Deccan Mujahedin» som påtok seg skylda for angrepet i Mumbai.

Den eneste overlevende terroristen skal ifølge indiske myndigheter bekrefte sin tilhørighet til Lashkar-e-Tayyiba. Organisasjonen er tett knyttet til de to andre. Sammen knyttes de til noen av de mest voldsomme og oppsiktsvekkende terroraksjoner verden har sett de to siste tiårene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer