Har tro på strakstiltak

Oslos politimester Ingelin Killengreen tror at enkelte strakstiltak kan være med på å bekjempe den grove volden i hovedstaden.- Det er flere tiltak jeg brenner for. Mer uniformert politi i gatene og TV-overvåkning er to, sier Killengren til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går møtte Killengreen Oslos byrådsleder Fritz Huitfeldt for å diskutere hva de sammen kan gjøre med den grove volden i Oslo.

- Vi klarer ikke å snu situasjonen med et knips. Det viktigste er å få opp engasjementet. Derfor er slike markeringer svært viktig, sier politimesteren

I går tente hun et lys for 24 år gamle Bernt Christian Thon reppe utenfor utestedet Snorre Kompagniet i Oslo sentrum.

- Det er klart slike massemønstringer gjør inntrykk. Alle har et felles ansvar for å stoppe volden, fortsetter Killengreen

Strengere dommer


Politimesteren stiller seg i utgangspunktet positiv til riksadvokat Tor-Aksel Busch forslag om at politiet må få anledning til å ransake personer på åpen gate bare på grunn av mistanke.
- Men jeg avventer diskusjonen rundt forslaget, og jeg ser betenkelighetene, sier Killengreen.
Byrådsleder Huitfeldt vil ha strengere dommer og mer holdningsskapende arbeid.
- Jeg ble orientert om situasjonen, og skal møte justisminister Aud-Inger Aure 25. august, for å drøfte saken videre, sier Huitfeldt.

<B>SAMMEN:</B> Ingelin Killengreen stilte sammen med blant andre byrådsleder Fritz Huitfeldt, utenriksminister Knut Vollebæk og Åge Korsvold.