Har trolig bilde av biltyv etter dødsferd i Kongsvinger

Kvinne skulle stoppe biltyv. Ingen tips om stjålet Audi nesten tre timer etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Politiet håper at svaret på bildrapet i Kongsvinger sentrum i formiddag kan være å finne i et overvåkningskamera i Hedmark Sparebank.

Ved 15-tiden var mannen som  stjal en sølvgrå Audi A6 med bileierens samboer på panseret fortsatt på frifot.

- Vi har ikke fått noen tips fra publikum om bilen etter at det passerte Festningen i retning Sæter gård noen minutter etter at ulykken ble meldt klokka 12.38.

Sjekker bankkamera - Men vi har fått flere tips fra publikum om at det var en lyshudet, kortklipt mann i 20-årene som stjal bilen mens kvinnen i 40-årene var i minibanken. Nå jobber vi sammen med bankens folk for å finne bilder av biltyven i et overvåkningskamera, sier operasjonsleder Trond Langeland Sulen i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Biltyven var kledd i olabukser og en hvit-skjorte med ukjent påskrift.

Ble slynget mot skilt Det var en kvinne i 40-årene som mistet livet etter at hun hadde forsøkt å stoppe biltyven ved å kaste over panseret. I stor fart ble hun slyngte mot et skilt om lag 400 meter unna - i krysset Storgata - Øvre Langelands vei.

- Det er kvinnens samboer som eier bilen, og han har tatt svært tungt det som har skjedd, sier operasjonslederen til politiet.

Hun var bevisstløs da hun ble funnet, og døde like etterpå.

Politiet har gått med full etterlysning i Norge og Sverige av den sølvgrå Audi'en med kjennetegn FS-99125.

Elverum eller Sverige - Det er et dryss av muligheter å ta av der biltyven kjørte nordover ut av Kongsvinger, selv om det mest nærliggende er riksvei 20 mot Elverum eller riksvei 201 gjennom Finnskogen til Sverige. Det er bare en snau halvtime til grensen, sier operasjonsleder Trond Langeland Sulen til Dagbladet.

Den omkomne kvinnen parkerte bilen med nøklene i mens hun var i minibanken tett ved.