MISTENKES DØD: Dante har vært savnet siden tirsdag kveld. Nå mistenker svensk politi at liket til gutten er funnet. Foto: Privat
MISTENKES DØD: Dante har vært savnet siden tirsdag kveld. Nå mistenker svensk politi at liket til gutten er funnet. Foto: PrivatVis mer

SAVNET I TRE DØGN:

Har trolig funnet savnede Dante (12) død

Mistenker med stor sannsynlighet å ha funnet liket av 12 år gamle Dante.

Svensk politi holdt i dag klokka 17:15 en pressekonferanse i Falkenberg. Politiet tror at de har funnet Dante død etter tre døgn.

- Vi har i dag ved 15.40-tiden funnet en død person. Den døde er ikke identifisert ennå, men politiet tror at med stor sannsynlighet det kan være Dante, sier politiinspektør Christer Bartholdsson.

Christer Bartholdsson. Foto: NTB scanpix
Christer Bartholdsson. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Våre tanker går til Dantes familie og hans nærmeste, sier han videre.

Nå har det gått tre døgn siden 12 år gamle Dante Adolfsson fra Falkeberg sporløst forsvant.

Tidligere i dag skrev Aftonbladet at guttens briller var funnet.

Det var tirsdag ettermiddag at Dante gikk tur med familiens hund og ikke kom tilbake. Rundt klokka 18 samme kveld ble han meldt savnet.

Politiet har opprettet sak, men sier at det foreløpig ikke er noe som tyder på at han er utsatt for noe kriminelt. Til nå er det gjennomført dykk i en elv i området, og det er søkt med helikopter.

Organisasjonen Missing People sier rekordmange har meldt seg for å hjelpe til i søket etter 12-åringen. Ifølge TV 4 er det snakk om over 3.000 personer.

LETEAKSJON: Dante har blitt lett etter våde over og under vann. Foto: NTB scanpix
LETEAKSJON: Dante har blitt lett etter våde over og under vann. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stort engasjement

Under ettermiddagens pressekonferanse sier Bartholdsson videre at engasjementet alle frivillige, organisasjonen Missing people og myndigheter viser at alle har gjort en kjempeinnsats for å finne 12-åringen.

- Alle med et ønske om at Dante skulle bli funnet i god behold naturligvis, sier han, med tårer i øynene.

- Vi er dypt takknemlige for innsatsen til alle som har lett etter Dante.