Har truet flere dommere i en årrekke - sjekkes etter brann hos sorenskriver

39-åring satt fengslet da Hamar-dommerens hus brant på mandag, men har truet med å bestille angrep fra andre kriminelle.

TROLIG PÅSATT: To jenter reddet seg ut i siste liten, da huset til sorenskriver Ola P. Svor sto i brann, natt til mandag. En 39-åring, som soner en dom for trusler mot dommere, sjekkes opp mot brannen, da han skal ha truet med å bestille angrep fra andre kriminelle kjenninger.
TROLIG PÅSATT: To jenter reddet seg ut i siste liten, da huset til sorenskriver Ola P. Svor sto i brann, natt til mandag. En 39-åring, som soner en dom for trusler mot dommere, sjekkes opp mot brannen, da han skal ha truet med å bestille angrep fra andre kriminelle kjenninger.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 39-åringen som skal ha sendt truende tekstmeldinger til dommeren som natt til mandag trolig fikk huset sitt påtent, er siktet for å ha truet flere dommere.

Det kommer fram i en kjennelse fra tingretten i Sør-Østerdal.

De siste ti åra er mannen straffedømt en rekke ganger for blant annet bedragerier, trusler og skadeverk.

Politiet etterforsker nå om mannen kan ha noe med brannen å gjøre - selv om han satt varetektsfengslet da det skjedde.

- Truet jevnlig i flere år Ifølge kjennelsen har mannen, som er fra Hamar-området, sendt truende tekstmeldinger til to andre tingrettsdommere ved Hedmarken tingrett. Dette skal han ha gjort 17. juni i år.

- Politiet sin oppgave er å ivareta sikkerheten til alle og vi vurderer sikkerheten fortløpende i denne saken uten at jeg ønsker å gå i detaljer om det, sier fungerende politimester Rolf Thoresen i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

39-åringen soner for tiden i fengsel for en annen trusseldom og politiet kjenner mannen fra en rekke trusselsaker.

TRUSSELSIKTET: 39-åringen som nå undersøkes i forbindelse med brannen, har i en årrekke hatt befatning med politiet i forbindelse med trusler og bedragerier. Foto: PRIVAT
TRUSSELSIKTET: 39-åringen som nå undersøkes i forbindelse med brannen, har i en årrekke hatt befatning med politiet i forbindelse med trusler og bedragerier. Foto: PRIVAT Vis mer

- Han har truet flere personer jevnlig i flere år. Vi mener vi har kontroll i denne saken, sier Thoresen.

- Etterforskes bredt Politiet etterforsker mannen opp mot brannen i huset til sorenskriver Ola P. Svor i Hedmarken tingrett som politiet mistenker er påtent.

- Truslene i forkant er åpenbart interessante, men politiet etterforsker saken bredt og hviler ikke bare på denne teorien, sier Thoresen til Dagbladet.

Erling Moe i Domstolsadministrasjonen uttalte tidligere i dag til Dagbladet at det vil være første gang en dommer har fått huset påtent på bakgrunn av jobben sin, dersom politiets teori om påsatt brann stemmer.

- Det er ikke vanlig at slikt skjer. Som dommer utfordrer man en del miljøer, så vi er kjent med at dommere trues. Det er noe vi jobber aktivt mot, og er svært opptatt av. Men, hvis brannen er påtent, så er det første gang vi hører om noe lignende. I så fall er det veldig alvorlig, sier Moe til Dagbladet.