Har truet med atombombe og syre

Al-Qaida truet med blodbad dersom Osama ble drept. Nå spør folk seg hvordan gruppen faktisk vil reagere. PST: Uendret situasjon i Norge.

VAR ETTERSØKT:  Jakten på Osama bin Laden ser ut til å være over. Verden forbereder seg nå på en mulig hevnaksjon. Foto: REUTERS/Russell Boyce/Files
VAR ETTERSØKT: Jakten på Osama bin Laden ser ut til å være over. Verden forbereder seg nå på en mulig hevnaksjon. Foto: REUTERS/Russell Boyce/Files Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere analytikere og politikere peker på at terrortrusselen mot den vestlige verden er økt etter at Barack Obama i natt holdt en tale der han hevdet at Osama bin Laden er drept.

Al-Qaida-lederen har i en årrekke toppet listen over verdens mest ettersøkte menn, men har hele tiden klart å slippe unna. Samtidig har truslene om hva som ville skje dersom lederen ble drept, kommet med jevne mellomrom.

Mest skremmende er trusselen som kom fram i WikiLeaks-dokumenter nylig. Dokumentene viste at al-Qaida-toppen Khalid Sheikh Mohammed, som ble pågrepet og avhørt, fortalte at organisasjonen hadde en atombombe på plass i Europa, og at denne skulle detoneres når bin Laden ble drept eller tatt til fange.

Mohammed er den antatte hovedmannen bak 11. september-angrepene. Han kom med påstanden da han var i avhør i terrorfengselet Guantanamo.

Ifølge hemmelige dokumenter skal også al-Qaida ha planlagt å bruke cyanid i angrep mot amerikanske kontorbygg, samt kjemiske og biologiske angrep mot London.

Interpol advarer Interpol er blant organisasjonene som nå advarer om en global og høy terrorfare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer