Coronaviruset:

Har unngått krisa: - Tilfeldig

Ordfører i Trondheim, Rita Ottervik (Ap), roser innbyggerne for godt smittevern. Hun ber samtidig folk fra Østlandet om å holde seg unna byen.

LITE SMITTE: Trondheim er en av få byer hvor viruset ennå ikke har fått «skikkelig» fotfeste. Foto: Gorm Kallestad / NTB
LITE SMITTE: Trondheim er en av få byer hvor viruset ennå ikke har fått «skikkelig» fotfeste. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens smitten daglig øker flere steder i landet, og det blant annet er blitt satt nye smitterekord i Oslo tidligere denne uka, er det bare registrert 13 nye smittetilfeller i trønderhovedstaden de sju siste dagene.

- Min teori er sammensatt. For det første har vi hatt fryktelig dyktige smittesporere og kommet til bunns i alle smittesporinger. Samtidig har vi hele tida hatt hakket strengere smittevernregler enn det som har vært nasjonalt vedtatt, noe som igjen gjør at vi har unngått store mengder med villsmitte.

Slik forklarer i Trondheim, Rita Ottervik (Ap), hvordan Norges tredje største by har unngått å bli hardt rammet av pandemien.

Hun roser også befolkningen for måten de har forholdt seg til regelverket.

- Vi har helt siden pandemiens begynnelse hatt vektere ute i gatene som har kontrollert at forskriftene blir fulgt av de lokale bedriftene. Det har vært veldig lite avvik i disse tilfellene, og ikke minst har studentene vært flinke til å etterleve regelverket. Det tror jeg hjelper.

Støtter Høie

Torsdag morgen var helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) gjest hos NRK Nyhetsmorgen. Der var statsråden klar på hvilke råd som gjelder for påsken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer