Har utlevert død russisk jagerflyger

Blir markert som en helt hjemme.

 HELTER:  Den nedskutte russiske flygeren Oleg Pesjkov (til venstre) og marineoffiser Aleksand Pozynich, som mistet livet i en redningsoperasjon ti havs, blir minnet utenfor hovedkvarteret til den russiske generalstaben i Moskva. Foto: Ivan Sekretarev, AP/NTB Scanpix.
HELTER: Den nedskutte russiske flygeren Oleg Pesjkov (til venstre) og marineoffiser Aleksand Pozynich, som mistet livet i en redningsoperasjon ti havs, blir minnet utenfor hovedkvarteret til den russiske generalstaben i Moskva. Foto: Ivan Sekretarev, AP/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkia sendte mandag den russiske piloten som ble drept tilbake til Russland. Det var sist tirsdag et russisk jagerfly ble skutt ned av tyrkiske sist tirsdag

Den drepte flygeren Oleg Pesjkov ble i helgen overlevert fra Syria til Russland. Mandag ble han fraktet fra Ankara i Tyrkia til hjemlandet Russland, ifølge tyrkiske medier.

Pesjkov var en av to piloter i det russiske krigsflyet som ble skutt ned av tyrkiske styrker tirsdag 24. november. Tyrkiske myndigheter har forklart at flyet ble skutt ned fordi det ignorerte anrop etter å ha kommet inn i tyrkisk luftrom.

Russland hevder på sin side at flyet aldri var i tyrkisk luftrom. Årsaken til at Pesjkov ble drept er ikke kjent. Andrepiloten Konstantin Murakhtin overlevde og ble berget av syriske og russiske styrker i området nord i Syria der flyet styrtet.

(NTB - AFP).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram