Har utstedt arrestordre på Pakistans statsminister

- Han har underslått flere millioner dollar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pakistansk høyesterett har utstedt en arrestordre på statsminister Raja Pervez Ashraf i forbindelse med en korrupssjonssak, melder Al Jazeera.

Saken strekker dreier seg om kraftutbygging og konsesjoner på drift av fjernsynskanaler, melder NTB.

- Det sies at han underslo millioner av dollar. Høyesterett har utstedt en ordre om at han pågripes umiddelbart, fordi han er funnet skyldig i dette, sier Al Jazeeras reporter Kamal Hyder til egen kanal.

Dette skjer samtidig som at  titusener av mennesker har samlet seg foran parlamentet i den pakistanske hovedstaden Islamabad for å kreve «revolusjon», etter at deadlinen fra den religiøse lederen Tahir-ul-Qadri forble ubesvart.

Det meldes om sammenstøt mellom politi og demonstranter, hvor førstnevnte blant annet skyter skarpe varselsskudd og bruker tåregass for å få mengdene under kontroll.

- Vi står foran parlamentet i et forsøk på å redde landet fra kollaps og ruin, sier kanadisk-pakistanske Qadri i en tale til menneskemengden.

Saken oppdateres.

Titusener har samlet seg i den pakistanske hovedstaden Islamabad for å kreve revolusjon i landet. Foto: AP Photo/Anjum Naveed/NTB Scanpix
Titusener har samlet seg i den pakistanske hovedstaden Islamabad for å kreve revolusjon i landet. Foto: AP Photo/Anjum Naveed/NTB Scanpix Vis mer