Legemiddelindustri:

Har utviklet ny influensamedisin:
- Pillen virker i løpet av ett døgn

Årlig dør rundt 1000 nordmenn av influensa.

INFLUENSASESONG: Ifølge Folkehelseinstituttet er vi nå midt årets influensasesong. Nå har et japansk legemiddelfirma utviklet en ny influensapille de mener skal virke etter bare ett døgn. Illustrasjonsfoto: Scanpix
INFLUENSASESONG: Ifølge Folkehelseinstituttet er vi nå midt årets influensasesong. Nå har et japansk legemiddelfirma utviklet en ny influensapille de mener skal virke etter bare ett døgn. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forekomsten av influensalignende sykdom i landet er nå på middels nivå og økende, ifølge den siste ukesrapporten fra Folkehelseinstituttet (FHI).

- Vi er fortsatt midt i årets influensautbrudd og mange influensasyke er forventet i ukene fremover, advarer FHI.

Bloomberg skriver nå at et japansk legemiddelfirma har utviklet en medisin de mener kan ta knekken på influensaen på bare én dag.

En pille

Den nye medisinen, som består av én pille, har fått det foreløpige navnet baloxavir.

Baloxavir er nemlig navnet på virkestoffet i pillen, forteller medisinsk fagdirektør ved Statens legemiddelverk, Steinar Madsen.

- Og det er nettopp virkningsmekanismen til baloxavir som skiller seg fra de vanlige legemiddelene som i dag finnes mot influensa, forsetter Madsen. ​

- Det finnes fra før flere det er virushemmende legemidler markedet, men ingen av dem er veldig effektive, mener han.

- Må godkjennes

Den vanligste medisinen som i dag brukes mot influensa er kjent under navnet Tamiflu. Tamiflu inneholder det antivirale middelet ​oseltamivir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.